Trandafirul curcubeu Rainbow Sorbet – fiecare floare e unica

Rainbow Sorbet este, asa cum ii spune si numele, Trandafirul curcubeu. O combinatie spectaculoasa de culori – galben, portocaliu si roz fac fiecare floare unica. Este printre primii trandafiri care infloresc primavara. Florile in culori calde continua sa straluceasca toata vara, pana toamna.

Pentru o inflorire de durata indepartati florile uscate pentru a ajuta planta sa isi pastreze energia pentru a produce noi flori. Formarea unui fruct de trandafir inseamna 3-4 flori in minus. Frunzele sunt de un verde lucios.

Florile apar pe cresterile noi, prin urmare taierile se fac primavara devreme pentru a stimula aparitia lastarilor si in acest fel o inflorire abundenta.

Ingrijirea florilor. Rainbow Sorbet face parte din categoria trandafirilor Floribunda. Este cea mai apreciata grupa de trandafiri pentru decorarea parcurilor si gradinilor.

Alegeti pentru trandafirul Rainbow Sorbet un loc insorit. Udati din abundenta si cu regularitate. Aveti grija insa ca atat excesul de apa cat si lipsa ei, mai ales in perioadele toride, dauneaza grav plantei. In privinta solului, prefera unul acid sau slab acid, usor, bogat in substante nutritive, fertil si permeabil.

Rainbow Sorbet se inmulteste prin butasi semilignificati si prin altoire.

Pentru ca infloresc mult, trandafirii Rainbow Sorbet au nevoie de ingrasaminte. Exista multe tipuri de fertilizanti pentru trandafiri pe care le gsiti fie la fitofarmacie, fie la magazinele de specialitate care vand flori. Puteti folosi un ingrasamant solid cu eliberare lenta sau un ingrasamant lichid.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se taie trandafirii urcatori – taierile de remediere

Paduchele testos al trandafirului – cum il combatem

Cum ingrijiti Hocus Pocus, trandafirii grena cu galben

 

Patarea neagra la trandafiri – cum o combateti


 

Views All Time
Views All Time
1161
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.