Trandafirii in culorile lavandei: Sissi, Love Song, Heidi Klum

trandafirii in culorile lavandei

Trandafirii in culorile lavandei sunt fermecatori. Au un aer vintage si par veniti din gradinile bunicii. 

Poate cel mai faimos trandafir mov-lila este Sissi, un teahybrid foarte elegant, cu boboci si cu flori mari. Diametrul trandafirilor ajunge la 11 centimetri. Infloreste mult, din iunie pana in noiembrie. 

Ingrijirea florilor. La fel ca toti trandafirii, si Sissi iubeste soarele. Plantati-l asadar intr-un loc cu lumina multa. Solul preferat este solul usor lutos si bine drenat cu o umiditate medie. Fiind un teahibrid, nu creste mai inalt de 90 de centimetri. 

Cititi si Cum provocati o noua inflorire la trandafiri dupa ce florile s-au trecut

Ceva mai inalt decat el, pana la 1,3 metri, creste un alt trandafir in culorile lavandei, Love Song. Este un trandafir floribunda, va inflori timp indelungat si cu multi, multi boboci daca toamna vremea ramane suficient de calda. Florile au un parfum discret, dulce si dureaza mult si ca floare taiata, ceea ce il face potrivit si pentru buchete si decoratiuni florale. 

Trandafirii Love Song pot fi plantati individual sau solitar, devenind rapid punctul de atractie al gradinii. Puneti in groapa de plantare substrat special pentru trandafiri si daca se poate ingrasaminte cu eliberare lenta. Asigurati-va ca pamantul are un drenaj bun. 

Cititi si Ingrijirea trandafirilor toamna

Tot un trandafir floribunda este si Heidi Klum, numit asa dupa un celebru fotomodel. Foarte parfumat, trandafirul este folosit mult ca floare taiata in buchete sau aranjamente. 

Nu creste mai mult de 50 de cm inaltime, este rezistent la seceta din timpul verii si gerul iernii. Este insa vulnerabil la boli si trebuie urmarit tot timpul pentru a se interveni imediat ce apar semne de boala. Partile afectate se inlatura imediat si se face tratament tufei. 

Cititi si ACTARA – Cum se foloseste, ce insecte combate

Toti trandafirii in culorile lavandei se planteaza primavara sau toamna daca sunt butasi cu radacina nuda si in tot timpul anului cu exceptia iernii daca sunt plante in ghiveci. Alegeti un loc cu mult soare si ferit de curentii de aer care pot afecta inflorirea. 

Tufele de trandafiri se uda constant dar nu cu mari cantitati de apa, astfel incat planta sa nu sufere de sete. 

Cititi si De ce cad bobocii de Hibiscus (Trandafir japonez)

Nefiind de mari dimensiuni, trandafirii in culorile lavandei pot fi crescuti cu succes si la ghiveci, in recipiente potrivite ca marime. 
sursa foto: pinterest

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.