Trandafirii copacel au nevoie de ingrijire speciala

Trandafirii copacel (trandafirii pe picior, trandafirii cu trunchi si coroana, trandafirii pomisor, trandafirii cu port inalt) sunt deosebit de decorativi. Fac cascade de flori, devin o feerie din vara si pana toamna.
Spre deosebire de trandafirii clasici, care se ramifica de la baza, acestia sunt altoiti pe un trunchi si se dezvolta doar deasupra acestui punct. Acest lucru constituie deopotriva un avantaj si un dezavantaj.

trandafir picior

Atu-ul este reprezentat de faptul ca trandafirii copacel nu sunt afectati atat de des de ciuperca Marssonina rosae pentru ca apa provenita de la ploaie se scurge mult mai repede din coroana trandafirului si pericolul de infectii este redus. Trunchiul dezgolit face din trandafirul pe picior unul vulnerabil, mai ales la frigul iernii. Trebuie bine protejat atat in jurul tulpinii cat si coroana. Cel mai bine este sa il inconjurati cu o plasa pe care sa o umpleti cu frunze uscate pana peste coroana.

trandafir pe picior
Trandafirii pe picior sustinuti de un tutore in caz contrar tulpina se frange sub greutatea coroanei. Daca au conditiile necesare, trandafirii copacel infloresc mult, din primavara pana in toamna. Florile ofilite trebuie indepartate periodic pentru a face loc noilor boboci.
Trandafirii copacel sunt foarte pretentiosi in ceea ce priveste intensitatea luminii. Daca nu primesc suficienta lumina bobocii si florile cad.

trandafir copacel
Trandafirii pe picior prefera solurile fertile, bogate in materie organica, bine drenate, dar se adapteaza si in soluri argiloase, lutoase sau nisipoase, cu pH neutru. Si pentru casunt mai tot timpul inflorit si consuma multe elemente nutritive, au nevoie de suplimente de hrana. Folositi un ingrasamant special pentru trandafiri, foliar sau granulat.

trandafir pe picior
Este un trandafir mai sensibil decat trandafirii clasici, atat la atacul daunatorilor cat si la boli. Daca nu este ingrijit corespunzator, cade prada atacului acarienilor, afidelor si omizi. De aceea sunt foarte importante tratamentele preventive impotriva insectelor.

 

V-ar putea interesa si:

Celosia argentea cristata, frumoasa si deloc pretentioasa

Monarda, menta indiana parfumata

Arborele de cafea pentru o casa exotica

 

Reguli de ingrijit plantele pe perioada caniculei

 


 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.