Trandafir japonez inflorit – 5 secrete

Un Trandafir japonez inflorit este un spectacol. Fie ca are flori simple sau involte el cucereste pe toata lumea. Puteti avea un Trandafir japonez inflorit daca ii asigurati conditii cat mai apropiate de cele in care traieste in natura: lumina multa, un substrat bine drenat si bogat in substante nutritive si nu in ultinul rand o ingrijire adecvata.

Ingrijirea florilor. Lumina este vitala pentru o inflorire bogata. Asezati Hibiscusul intr-un loc unde va primi lumina de la soare in mod direct si va va rasplati cu flori multe. Daca este tinut intr-un loc prea intunecat, frunzele se decoloreaza si cu timpul cad iar planta moare.

Apa in cantitatea necesara e un element esential pentru a asigura procesele care au loc in planta. Un Trandafir japonez care nu e hidratat corespunzator este vulnerabil in fata bolilor. Planta aloca resurse importante pentru formarea bobocilor si a florii, deci daca nu e udat cum trebuie isi concentreaza resursele pentru supravietuire, nu pentru a face flori.

Atunci cand Hibiscusul sufera de sete frunzele lui se inmoaie. Evitati acest lucru daca, pe timpul verii, udati planta corespunzator, chiar si zilnic. Iarna, in perioada de repaus, apa se va administra in cantitati mult mai mici si mult mai rar.

Substratul in care se simte bine Hibiscusul este unul afanat, bine drenat. Planta nu suporta apa care balteste, de aceea e nevoie ca pe fundul ghiveciului sa puneti cioburi de teracota sau pietricele pentru ca apa sa se scurga. Este o planta care suporta un sol de la slab acid pana la neutru. Important e sa fie imbogatit cu substante nutritive. Schimbati pamantul din ghiveci la fiecare 2-3 ani pentru a asigura plantei substantele necesare formarii bobocilor.

Pentru ca substantele din sol sunt consumate rapid de planta, fertilizati periodic. Hibiscusul are nevoie acuta de potasiu (K) ultimul din cele trei elemente pe care le gasiti scrise pe recipientele cu fertilizanti (NPK). Cautati in magazinele de specialitate un ingrasamant cu o formula care sa contia mult potasiu, putin fosfor (P) si o valoarea medie de azot (N). Cautati produse speciale pentru Hibiscus si veti avea cu siguranta un Trandafir japonez inflorit.

Trandafirul japonez nu are nevoie de un ghiveci foarte mare. Schimbati vasul la 2- 3 ani o data cu pamantul. Daca il plantati de mic intr-un vas prea mare, are tendinta de a-si intinde radacinile pe marginea ghiveciului, lasand liber centrul.

Radacinile se vor dezvolta in acest fel in detrimentul partii aeriene si, deci, a florilor. Asa cum am mai spus, este absolut necesar ca vasul sa aiba gauri de scurgere suficient de mari pentru ca apa sa nu stagneze. Dupa ce udati si planta si-a uat suficienta apa, aruncati inclusiv apa care a ramas in farfuria ghiveciului.

Taierile sunt absolut necesare pentru ca planta sa infloreasca frumos si abundent. Ramurile se scurteaza periodic, de regula primavara devreme, in februarie-martie. In acest fel planta se ramifica, iar Hibiscusul capata aspect de tufa. Prin taieri puteti sa-i directionati cresterea si sub forma de pomisor.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Taierile la Trandafirul japonez (Hibiscus) – cand si cum se fac

Inmultirea prin butasi la Trandafirul japonez (Hibiscus)

Cum ingrijiti Hibiscusul cu flori franjurate: Hibiscus schizopetalus

VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer

 


 

Trimite unui prieten :)

9 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.