Taierile la Trandafirul japonez (Hibiscus) – cand si cum se fac

Taierile la Trandafirul japonez incep imediat ce butasul inradacinat a fost mutat in ghiveci. Este vorba de fapt de ciupiri in aceasta faza. Se fac in general doua ciupiri in vederea ramificarii si pentru ca ulterior sa va bucurati de flori frumoase.
Pentru conducerea plantelor cu tulpina mai inalta, ciupirea se amana si se executa la o inaltime mai mare a butasului, in functie de locul unde se doreste ca planta sa se ramifice.
Taierile la Trandafirul japonez in cazul plantele mature se fac primavara devreme, pentru corectarea formei. Prin taieri se scurteaza lastarii vigurosi la 2-6 noduri. Lastarii firavi se elimina, ei nu vor putea sustine florile. Se taie de tot de asemenea lastarii prost plasati care cresc spre interiorul plantei sau care se intersecteaza cu alti lastari.
Ingrijirea florilor. Taiati intotdeauna deasupra unui nod, de acolo vor porni viitorii lastari. Folositi intotdeauna unelte bine ascutite si care au fost dezinfectate inainte sa faceti taierile.
Cititi si Crinul de aur (Lilium auratum) – ingrijirea si inmultirea
Abia dupa ce ati facut taierile la Trandafirul japonez se face transplantarea totala. In cazul in care ati schimbat pamantul cu un an in urma, inlocuiti doar substratul de la suprafata.
E foarte imporatant ca dupa ce ati facut aceste operatiuni sa udati corespunzator planta. Udarea se face in raport cu sezonul, trebuie evitat insa excesul de apa si udarea cu apa rece care determina ingalbenirea si caderea rapida a frunzelor si florilor.
Cititi si Cum se ingrijesc Anemonele blanda
Nu fertilizati imedit ce ati facut taierile. Fertilizarea se face in tot timpul sezonului cald la interval de 15 zile, folosind ingrasaminte minerale complexe. Aveti grija ca raportul dintre elemente NPK sa aiba intotdeauna valori mai mari ale potasiului (K). O cantitate mare de azot va favoriza dezvoltarea frunzisului bogat in detrimentul florilor.
Din lastarii rezultati in urma taierilor puteti face butasi pe care sa ii puneti la inradacinat. Ei inradacineaza usor in pamant amestecat cu nisip sau perlit sau chiar in borcane cu apa.
Sursa foto: hiddenvalleyhibiscus.com
V-ar putea interesa si:
Sapte pasi pentru un hibiscus San Remo perfect
Inmultirea prin butasi la Trandafirul japonez
Hibiscus ternatus sau Floarea de o ora
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/