Taierea Leandrului – cand si cum se face

taierea leandrului

Taierea Leandrului (Nerium oleander) este extrem de importanta. Cu ajutorul taierilor dam forma plantei si o ajutam sa se ramifice. In acest fel va avea mai multi lastari pe care vor aparea si flori.

Ingrijirea plantelor. Pentru foarte multi exista teama de a nu gresi atunci cand fac taieri. In cazul arbustilor si arborilor regula este de unde tai de acolo creste.

O planta lasata netaiata va fi o planta vulnerabila si in timp inestetica. Va face lastari lungi si subtiri, neramificati, cu flori putine.  

taierea leandrului

Taierile incep inca din faza in care planta este mica. Varful se inlatura, pentru ca tulpina sa se ingroase si sa lastareasca. In cazul in care nu faceti acest lucru, tulpina se va alungi, dar va fi subtire si imposibil sa se sustina singura.

Cititi si Leandrul – pregatirea de primavara dupa iernare

Taierea Leandrului  se face an de an pentru mentinerea coroanei. Prin natura sa, planta creste sub forma de tufa. Puteti sa conduceti Leandrul si sub forma de pomisor, dar aceasta forma se realizeaza in timp, prin taieri succesive si indepartarea lastarilor bazali.

Leandrul infloreste pe lastari tineri care se dezvolta in anul in curs. De aceea e important sa se faca taierile primavara devreme inainte ca planta sa porneasca in vegetatie. Daca taiati dupa ce au inceput noile cresteri, nu veti face decat sa inlaturati viitoarele ramuri cu flori.

Cititi si Ce trebuie sa faceti daca vreti plante compacte si pline de flori. Regulatorii de crestere

Inlaturati un sfert din cresteti in cazul lemnului vechi pentru ca planta sa se regenereze.

Taiati drept, deasupra unui nod. Butasii rezultati ii puteti pune la inradacinat.

Nu exagerati cu taierea leandrului, pentru planta este totusi o trauma si pana rana se cicatrizeaza pe acolo pot intra agenti patogeni.

taierea leandrului

Un alt moment important pentru taieri este dupa inflorire. In locul unde au fost florile raman tije pe care se formeaza seminte. Acestea trebuie taiate de la baza.

Prin indepartarea lor determinam planta sa faca si alte flori. Ele vor aparea pe noii lastari la scurt timp dupa ce am indepartat tijele.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Calendarul taierilor de primavara in gradina de flori


 

Trimite unui prieten :)

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.