Spectacol in balcoane: Garoafele curgatoare

Garoafele curgatoare (Dianthus caryophyllus) produc cascade de flori batute, pe tulpinile lor lungi. Plantate in grup, in jardiniere si cosuri suspendate, sunt o minune si atrag toate privirile. Au flori duble, colorate puternic, frumos mirositoare. Infloresc din iulie pana in octombrie.

Ingrijirea florilor. Garoafele curgatoare au nevoie de lumina multa. Corelatia dintre calitatea florilor si intensitatea luminii este una directa. Substratul in care plantati Garoafele curgatoare trebuie sa fie permeabil, bine aprovizionat cu elemente nutritive, de consistenta luto-nisipoasa. Se mentine permanent reavan. Substratul trebuie sa fie usor acid pana la neutru. Cand plantati in ghivece si jardiniere aveti grija sa asigurati un drenaj foarte bun. Acoperiti fundul vasului cu un strat de pietricele sau argila expandata. Garoafele tolereaza seceta destul de bine si nu agreeaza foarte mult umezeala la nivelul radacinii.

Plantele au nevoie mare de substante nutritive. Fertilizati saptamanal in timpul perioadei de crestere si inflorire. Se folosesc solutii de ingrasaminte minerale complexe cu raportul NPK variind in functie de sezon, dar mereu cu o pondere mai mare a potasiului. Nu fertilizati cu concentratii mari de azot pentru ca veti obtine plante cu un frunzis bogat, dar fara flori.

Garoafele curgatoare sunt plante perene. Ele trebuie totusi protejate peste iarna pentru ca exista riscul sa inghete radacinile. Toamna tarziu, puteti depozita ghivecele in locuri racoroase, dar ferite de ger.

Sursa foto: bakker.com, gradina.acasa.ro

V-ar putea interesa si:

Cum se tunde corect Muscata curgatoare

Passiflora aduce exotismul in casele noastre

Begonia Tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri

 

Cum ingrijiti Menta curgatoare de 2,5 metri


 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.