Semintele de Muscate – cand si cum le semanam

muscate

Semintele de Muscate (Pelargonium) se seamana incepand cu luna ianuarie, in spatii protejate. Daca ii oferiti toate conditiile, planta se dezvolta rapid, astfel ca in aprilie ar putea avea deja flori.

Ingrijirea florilor. Inainte de semanat se pregateste substratul – un amestec ideal cuprinde pamant de frunze, mranita si nisip. Puteti folosi insa si pamant de flori din comert special pentru rasaduri. Recipientele in care puneti semintele trebuie sa aiba gauri de scurgere mari, astfel incat sa se dreneze bine.

Abia dupa ce v-ati asigurat ca sunt indeplinite aceste conditii, semanati Semintele de Muscate. Acoperitile cu un strat superficial de pamant si udati prin pulverizare Semintele de Muscate. E de preferat sa acoperiti ghiveciul cu folie alimentara din plastic, transparenta. In acest fel veti asigura umiditatea necesara.

Semintele de Muscate germineaza in 7-10 zile la o temperatura de 21-25 grade ziua si cu cateva grade mai scazuta noaptea. Dupa ce au aparut frunzulitele, indepartati total folia din plastic. Udati in continuare prin pulverizare. Mentineti substratul reavan, nu ud.

In doua- trei saptamani de la rasarire, plantutele sunt suficient de dezvoltate pentru a fi tranplantate fiecare in ghiveciul ei. In perioada de crestere, temperatura medie ar trebui sa fie in jur de 20 de grade. Temperaturile mai mici inhiba cresterea, cele mai mari determina clorozarea frunzelor.

In prima faza de crestere folositi un ingrasamant pe baza de azot (N), iar de la aparitia bobocilor alternati cu un fertilizant cu mai mult potasiu (K). O fertilizare buna cu potasiu scade riscul de infectie cu diferite ciuperci care pot coloniza planta si sa o omoare.

Veti asigura o crestere constanta daca fertilizati mai des cu substante cu o concentratie mai mica. Daca folositi fertilizanti prea concentrati riscati sa intoxicati planta si chiar sa o omorati.

Cand lastarii au 3-5 noduri ii puteti ciupi pentru ca planta sa se ramifice. Tineti cont insa de faptul ca o ciupire intarzie inflorirea in medie cu doua saptamani.

Sursa foto: perfectplants.co.uk

V-ar putea interesa si:

Muscata regala- Muscata cu cele mai mari flori

Cum se tunde corect Muscata curgatoare

Muscata – legatura dintre lumina si numarul florilor


 

Ce plante iti parfumeaza toata casa

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.