Seminte traditionale din soiuri romanesti, gratuit

Stiti cat de vechi trebuie sa fie un soi pentru a fi considerat traditional? Cel putin de pe vremea bunicii. Selectia soiurilor a inceput sa se faca dupa Al Doilea Razboi Mondial. Tot dupa 1945 a inceput realizarea hibrizilor si a modificarilor genetice.

Semintele traditionale sunt cele care si-au pastrat zestrea genetica nemodificata de generatii. In engleza ele sunt denumite Heirloom seeds.

tomato-498723_1280

 

In general, soiurile acestea au o rezistenta buna la boli, dovada si faptul ca s-au pastrat atatea generatii. insa fructele nu pot fi tinute multe zile dupa ce sunt culese. Ganditi-va la rosiile traditionale romanesti – ele sunt mari, gustoase, dar au pielita foarte subtire, motiv pentru care sunt greu de manipulat si de pastrat.

In Romania, cea mai importanta Banca de Resurse Genetice Vegetale este la Suceava. Specialistii de aici livreaza GRATUIT seminte solicitantilor. Livrarea se face in baza unui Acord de Transfer care trebuie acceptat si confirmat de catre solicitanti, inainte de expedierea probelor de seminte.

Stocurile destinate utilizarii sunt limitate, astfel incat o proba consta in maximum 25 de seminte. 

 

V-ar putea interesa si:

Ce folosim: ingrasaminte solide sau ingrasaminte lichide?

Trandafirii copacel trebuie protejati bine de frig

Lavanda, o minune a naturii

 


 

Views All Time
Views All Time
712
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

11 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.