Selaginela, intre feriga si muschi. Cum o ingrijesti sa nu se usuce

selaginela

Selaginela apare frecvent in florarii in perioadele de iarna. A fost numita popular Feriga inghetata datorita aspectului sau, dar realitatea e ca nu are foarte multe in comun cu ferigile. Denumirea populara e deta de varfurile de crestere ale care dau un aspect inghetat. 

Selaginela a fost plasata de specialisti in categoria muschilor. In conditii optime poate atinge 30 cm., dar in case se limiteaza in general la 20 cm in conditii de apartament. 

Ingrijirea florilor. Cel mai important lucru cand cresteti o Selaginela este sa ii asigurati cel putin 70 la suta umiditate. Este o valoare mult mai mare decat umiditatea obisnuita dintr-o casa. Aveti insa mai multe modalitati sa cresteti umiditatea, detalii aici Cum crestem umiditatea pentru plantele de interior

Selaginela prefera un loc luminos, dar nu direct la soare. Nu o lasati la temperaturi mai mici de 15 grade pentru ca are de suferit, la fel si temperaturile mai mari de 30 de grade dauneaza plantei. 

Nu lasati pamantul sa se usuce intre udari, trebuie mentinut reavan. Este unul dintre motivele pentru care planta se ingalbeneste si se usuca rapid daca nu e udata suficient. Nu lasati insa nici apa in farfurie dupa ce ati udat si ati asteptat cateva minute ca planta sa isi traga cantitatea necesara de apa de care are nevoie. 

Cititi si Care e cel bun pamant pentru muscate

Din aprilie pana in septembrie fertilizati cu un ingrasamant pentru plante decorative prin frunze, de doua ori pe luna. Ca sa se ramifice taiati periodic varfurile de crestere. 

Atentie ca unele specii de Selaginela isi pot pierde partial frunzele. Nu va panicati, continuati sa hraniti planta si nu o mutati din locul sau daca este unul luminos si care ii prieste. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.