Scadoxus, flori neobisnuite, ca artificiile

Scadoxus este ruda cu Amarylisul si vine tocmai din savana africana. Floarea lui este ca explozia unei artificii rosii, ceea ce il face cu adevarat special. Infloreste in mijlocul verii, in iulie si august.

 

Ingrijirea florilor. Plantati bulbii de Scadoxus la inceputul primaverii, in ghivece mari. Varful de la bulb va trebui sa il lasati afara, de acolo vor porni frunzele si tija florala.

Esential pentru Scadoxus ca si pentru alte plante bulboase este sa ii asigurati un drenaj foarte bun. Pe de o parte folositi un ghiveci cu gauri de scurgere mari, iar pe fundul vasului puneti cateva cioburi de ceramica pentru a nu se obtura scurgerea. Pe de alta parte, folositi un substrat alcatuit din compost amestecat cu nisip.

Dupa plantare udati bine si lasati apa sa se scurga. Lasati substratul sa se usuce usor intre doua udari. Administrati o data la doua saptamani insgrasamant specialpentru bulboase, dar niciodata nu fertilizati atunci cand pamantul este uscat. Udati inainte.

Asezati ghiveciul intr-un loc luminos, dar evitati sa lasati planta direct in bataia razelor soarelui in zilele caniculare.

Fiind o planta care vine tocmai din Africa, Scadoxus nu rezista la temperaturi scazute. Toamna incepeti procesul de a introduce planta in repaus. Dupa ce se trec florile, continuati sa udati pana cand frunzele se ingalbenesc. Atunci e momentul sa opriti administrarea apei si lasati planta sa intre in repaus. Nu e neaparat nevoie sa scoateti bulbul din ghiveci peste iarna. Puteti sa il lasati in pamant, dar mutati-l intr-un loc racoros si ferit de inghet.

Cand temperatura incepe sa creasca odata cu venirea primaverii, planta va forma noi frunze si apoi alte tije cu flori.Cand observati acest lucru, mutati ghiveciul intr-un loc mai cald si reluati udarile. Cand frunzele sunt suficient de mari, incepeti sa administrati si un fertilizant.

Sursa foto: rostliny.net, guokr.com, delonixlandscapedesign.com

V-ar putea interesa si:

De ce nu infloreste Amaryllis-ul

Hemerocallis – crinul de o zi frumos si efemer

Crinul pacii, planta ideala pentru zone umbroase

Reguli de baza pentru fertilizarea plantelor


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.