Sansevieria (Sabiuta) – inmultirea in apa si in pamant

sansevieria

Sansevieria se poate inmulti usor prin butasi, care pot fi inradacinati atat in apa cat si in pamant. Vedem in acest material care metoda este mai prolifica. 

Ingrijirea florilor. Butasii se pregatesc pentru inmultire in acelasi mod. Pentru ca frunza la Sansevieria este lunga, ea va fi segmentata. Selectati o frunza sanatoasa care nu este prea batrana si folositi o foarfeca dezinfectata si ascutita pentru a o taia. Butasii trebuie sa aiba in jur de 6 centimetri lungime. 

sansevieria inmultirea

Daca taiati mai multi butasi din aceeasi frunza intotdeauna partea de jos a segmentului de frunza va fi cea care va fi pusa la inradacinat in apa sau pamant. Daca schimbati polaritatea butasul nu inradacineaza.

SANSEVIERIA – INRADACINAREA IN APA

E adevarat ca dusmanul cel mai mare pentru Sansevieria este apa in exces. Insa inmultirea in apa este prolifica. Alegeti un vas suficient de inalt pentru a tine frunza. Puteti sa o prindeti cu un clestisor mic de un betisor pentru a ramane suspendata in apa. 

Cititi si Mimoza, planta care se misca

Puneti bolul cu frunzele intr-un loc luminos, dar nu cu soare direct. Schimbati apa la fiecare 2-3 zile pentru ca si plantele au nevoie de oxigenul din apa pentru a inradacina. 

SANSEVIERIA – INRADACINAREA IN PAMANT

Inradacinarea butasilor in substrat nu este cu mult diferita de cea in apa. Odata portionata frunza, butasii rezultati se lasa pana a doua zi pentru a iesi seva care impiedica formarea calusului. 

Cititi si Cum revitalizam o planta ofilita cu apa oxigenata

Mentineti intotdeauna polaritatea, adica veti introduce in pamant capatul din partea de jos. Folositi un amestec de turba si nisip sau substrat pentru cactusi. 

Nu e nevoie sa folositi hormoni de inradacinare, radacinile vor aparea in mod natural. Daca folositi insa un stimulent, intregul proces se va desfasura mult mai rapid.

Cititi si Cum cresteti pomul cu miniportocale (Kumquat) in ghiveci

In aproximativ o luna butasii vor inradacina. Cei inradacinati in apa o fac ceva mai repede decat cei care sunt in pamant. 

INMULTIREA LA SANSEVIERIA VARIEGATA

Daca aveti o Sansevieria variegata – combinatia verde cu galben sau alb pe margini este cea mai comuna – inmultirea prin butasi de frunza nu va avea ca rezultat plante variegate. Se va reveni la versiunea non-variegata a plantei, verde deschis.

Cititi si Caderea frunzalor la muscata. Cauze si remedii

In aceste cazuri, daca vreti sa obtineti plante variegate, inmultiti planta prin divizare. 

Trimite unui prieten :)

One comment

  • Mie nu mi-a reușit nici cu metoda in pământ nici în apă, mi-au putrezit părțile tăiate, și am pierdut floare cu marginile galbene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.