Orhidee pline de flori luna de luna. Reinflorirea orhideelor

reinflorirea orhideelor

Reinflorirea orhideelor este o operatiune complexa care incepe imediat ce s-au ofilit primele tije de flori. Prin urmare, primul pas pentru succesul reinfloririi este intelegerea ciclului de inflorire a orhideelor ​Phalaenopsis.

In natura, orhideele Phalaenopsis infloresc de obicei o data pe an. Tijele florale apar de obicei la sfarsitul toamnei si dureaza si in timpul iernii. 

reinflorirea orhideelor

Uneori, dupa ce florile au disparut, pe tija pot aparea infloriri suplimentare.

Ingrijirea florilor. Dupa ce florire se trec, planta trece intr-o perioada de repaus. E perioada in care planta inlocuieste substantele nutritive pe care le-a consumat in perioada de inflorire. 

Cititi si Orhidee cu frunze lipicioase. Cauze si tratament

In natura, aceasta perioada dureaza de obicei intre 6 si 9 luni. E perioada in care au loc cresteri vegetative, planta dezvolta radacini noi si cand zilele se scurteaza incepe o noua inflorire. 

Exista trei pasi specifici pe care specialistii de la Smart Garden Guide ii recomanda pentru reinflorirea orhideelor. 

  1. Dupa ce florile de orhidee s-au trecut, incepeti sa fertilizati, taiati varful tijei si oferiti plantei conditii optime pentru cresterea vegetativa.

Grija pe care ar trebui sa o acordati plantei trebuie sa fie orientata catre urmatoarele treburi

Fertilizare. Cand s-a incheiat inflorirea, incepeti sa fertilizati cu un fertilizant diluat de doua ori in apa. Continuati sa fertilizati saptamanal in timpul lunilor mai calde si la fiecare 3-4 saptamani in perioadele mai reci. Intre fertilizari planta trebuie udata. 

Taiati varful tijei. Pur si simplu indepartati partile care nu mai sunt verzi, pentru a incuraja o noua crestere.

Cititi si Inmultirea orhideelor: keiki

Ferestrele cu multa lumina indirecta sunt optiuni excelente pentru orhidee, deoarece le place sa aiba caldura in timpul zilei si temperaturi usor mai reci la noapte.

  1. După ce se dezvolta una sau doua frunze specialistii recomanda scaderea temperaturii pe timp de noapte pana la 5-6 grade, timp de doua saptamani, pana la o luna. 

Dupa ce orhideea a dezvoltat cateva frunze noi, poti incepe pregatirea pentru declansarea unei noi infloriri. Temperatura in timpul noptii trebuie sa scada in jur de 5-6 grade. Daca este toamna si planta se afla langa o fereastra poate fi suficienta schimbarea temperaturii in mod natural. Alta varianta este sa duceti planta intr-o camera si sa scadeti artificial temperatura.  

Cititi si Cum alegem cel mai bun ghiveci pentru orhidee

Pe masura ce planta creste si este mai puternica, poate produce chiar doua tije de flori in acelasi timp. 

3. Cand apare o noua tija cu flori readuceti planta in mediul sau normal de crestere si opriti fertilizarea. Acum, trebuie doar sa udati constant.

Trimite unui prieten :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.