Reguli de baza pentru ca Violeta sa infloreasca

saintpaulia

Violeta (Saintpaulia) face numeroase flori mici, simple sau involte, in culori dintre cele mai variate. Specialistii au creat hibrizi spectaculosi, lila, grena sau chiar verzi.

Pentru a inflori insa, e bine sa nu va abateti de la o serie de reguli.

Ingrijirea florilor. In primul rand amplasati ghiveciul intr-un loc luminos, langa fereastra, ferit de curent. Nu-l mutati pentru ca plantei nu ii place sa ii fie schimbat locul.

Ghiveciul in care plantati Saintpaulia nu trebuie sa fie mare. Un recipient cu diametru de 8-10 cm este suficient. Intr-un spatiu mai mare planta va face multe frunze si de asemenea pui, dar in detrimentul florilor.

saintpaulia

Sursa foro: pinterest

Nu udati niciodata o Violeta pe frunze. In timp, apar pete care duc la uscarea frunzelor. Nu udati centrul rozetei de frunze pentru ca planta va putrezi. Apa se pune in farfuria ghiveciului, care trebuie sa fie generoasa.

Atentie, daca puneti prea multa apa, aerulul nu mai poate patrunde in pamant, iar planta se sufoca. Daca planta sufera de sete, frunzele se inmoaie si e periocol sa o pierdeti.

Udati cu apa la temperatura camerei sau cu 1-2 grade mai mare. Daca afara este foarte cald, iar apa este rece, planta va suferi un soc termic si va muri.

saintpaulia

Sursa foro: pinterest

Saintpaulia are radacini superficiale, de suprafata. Trebuie manuita cu grija atunci cand ii schimbati pamantul. Operatiunea se face in fiecare primavara. Planta va beneficia in acest fel de substantele hranitoare din noul substrat.

Si in timpul anului, mai ales in perioada de inflorire are nevoie de adaos de elemente hranitoare. Folositi un fertilizant cu un continut echilibrat de elemente NPK, special pentru Violete.

V-ar putea interesa si:

Violeta africana – inmultirea in conditii optime

Cum sa ai Begonia inflorita toata vara

Trei metode de a inmulti Mini-sinningia

Gloxinia are nevoie de repaus profund iarna

VIDEO: 7 plante care fac radacini usor in apa


 

Views All Time
Views All Time
2115
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.