Pyracantha, alegerea ideala pentru acoperirea unui perete

Pyracantha este un arbust exotic care s-a adaptat foarte bine la clima din tara noastra. Este vesnic verde si asta ii confera un aspect foarte decorativ, dar punctul de greutate al plantei il constituie fructele rotunde, colorate de la galben si portocaliu pana la rosu. Fructele apar in iunie si raman pe crengute chiar si pe timp de seceta.

Florile sunt albe, asemanatoare cu cele de maces si dureaza putin, din ele aparand bobitele colorate.

Pyracantha creste pana la 4 metri inaltime si tot atat de mult in diametru, ceea ce o face candidata ideala pentru acoperirea gardurilor inalte, dar si a unui perete inestetic. Distanta minima de plantare fata de un perete este de o jumatate de metru.

Ingrijirea florilor. Nu este o planta pretentioasa, este usor de intretinut si foarte rezistenta conditiilor extreme.

Plantati Pyracantha intr-un sol bine drenat, fertil, aerisit. Este o planta care se adapteaza greu un solurile argiloase sau calcaroase. Se uda moderat, doar atunci cand este necesar. Puteti pulveriza si frunzele.

Alegeti un loc insorit in care sa o cresteti si in acelasi timp ferit de vanturile puternice.

Este un arbust care suporta tunderile, dar atentie cum faceti aceasta operatiune. Incercati de la inceput sa realizati un schelet al plantei din tulpini puternice, sanatoase. Pentru ca planta infloreste pe tulpinile de un an, taiati toate tulpinile batrane care au facut fructe.

Se intampla ca Pyracantha sa devina cu timpul golasa la baza. E nevoie atunci de o taiere severa. Tulpinile se taie la 30 de cm de la sol, iar asta va duce la intinerirea plantei, pentru ca in loc apar tulpini noi. Ele vor trebui dirijate astfel incat sa obtineti un nou schelet. Dupa o luna si jumatate de la taiere, inlaturati toate tulpinile subtiri si fixati-le pe cele pa care le pastrati.

V-ar putea interesa si:

Cum taiati Glicina sa faca bolta de flori spectaculoasa

Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)

Luleaua turcului, imbracaminte frumoasa pentru ziduri si garduri


 

Florile care infloresc dimineata devreme

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.