cum cresteti Pomul cu miniportocale (Kumquat) in ghiveci

kumquat

Kumquat (Citrus japonica) este un citric special, fructele lui sunt singurele citrice din lume care se consuma cu tot cu coaja. Este un copacel foarte decorativ pe care il putem creste si in Romania, ca planta de apartament. 

Ingrijirea florilor. La fel ca toate citricele, si Kumquat -ul iubeste lumina. Daca il asezati intr-un loc unde are soare din plin inflorirea e favorizata, la fel si dezvoltarea armonioasa a plantei. O expozitie sudica, ferita de curentii de aer ofera cele mai bune conditii. 

Udarea este foarte importanta pentru citrice. Udati moderat, dar constant astafel inat substratul sa se mentina in permanenta reavan.  Apa cu care udati trebuie sa fie la temperatura camerei, altfel frunzele pot sa cada.

Cititi si Cum sa ai un lamai cu flori si fructe

Substratul trebuie sa fie bine drenat, sa nu retina apa in jurul radacinilor. De aceea se recomanda ca pe fundul ghiveciului sa fie un strat de pietris care sa asigure drenarea apei. Suporta un pamant de la usor acid la usor alcalin. 

Este o planta autofertila, nu este nevoie sa fie polenizata de o alta planta. 

Cititi si Daunatori si tratamente pentru citrice

Kumquatul creste destul de lent, nu e nevoie mutarea lui in fiecare an intr-un ghiveci nou. Transplantati in momentul in care radacinile ies prin gaurile de scurgere. Folositi un ghiveci doar cu 2-3 cm mai mare decat precedentul, care va da posibilitatea radacinilor sa se dezvolte. 

Cititi si Insecticide bio pe baza de ceapa si usturoi

Mare atentie cand replantati un Kumquat. Radacinile lui, la fel ca in cazul celorlalte citrice, sunt inconjurate de o ciuperca microscopica. Aceasta o ajuta sa se hraneasca si nu trebuie distrusa. De aceea atunci cand schimbati substratul din ghiveci nu indepartati si pamantul din jurul radacinilor unde se afla aceste hife. 

Cititi si Mixandre si micsunele – asemanari si deosebiri

Hraniti planta pentru a-i oferi resursele necesare sa infloreasca si sa fructifice. In perioada de crestere Kumquat -ul trebuie fertilizat o data la saptamana sau la doua saptamani, in functie de produsul folosit. 

sursa foto – Pinterest

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.