Plumbago, Floarea dragostei

Plumbago creste frumos si face bolti superbe in zonele mediteraneene, de unde provine. La noi se creste in ghiveci pentru ca nu rezista iarna in gradini. Vara poate fi scoasa pe terase chiar in plin soare. Iubeste lumina, care e factorul cheie in inflorire. In lipsa unei cantitati de lumina suficiente, bobocii nu se mai deschid.

Daca o tineti vara afara e absolut necesar sa ii pulverizati frunzele cat mai des pentru evita ofilirea florilor si uscarea frunzelor. Mentineti umiditatea relativ ridicata si in locuinte pentru ca Plumbago nu tolereaza aerul uscat.

Ingrijirea florilor. Are nevoie de asemenea de apa multa, mai ales in timp ce e inflorita. Daca nu o udati suficient nu mai infloreste. 

In perioada infloririi, aplicati saptamanal un fertilizant pentru plante cu flori. De preferat ar fi un ingrasamant lichid, pe care sa-l diluati in apa cu care udati.

Toamna reduceti cantitatea de apa si rariti intervalul de udare, astfel incat planta sa intre intr-un repaus relativ. Toate se coreleaza si cu o scadere a temperaturii, dar nu mai putin de 7-8 grade. Iarna se uda si mai rar, o data la o saptamana-10 zile. Iin perioada de repaus planta se tine la lumina.

Primavara, ramurile lungi de Plumbago se taie pentru a stimula ramificarea si inflorirea pentru ca planta infloreste pe lastarii noi. Mutati in ghivece mai mari plantele care au crescut prea mult si inlocuiti substratul.

Plumbago se inmulteste prin butasi. Epoca optima de butasire este la sfarsitul verii – inceputul toamnei (august – septembrie). Butasii de ramuri cu calcai se infig in substrat usor de turba cu nisip. Treceti inainte butasul printr-un stimulent de inradacinare si tineti-l sub un pet daca nu aveti o sera in care sa puteti controla umiditatea si caldura.

sursa foto:  http://www.plantanswers.com/, http://www.homelife.com.au/, https://jardinage.ooreka.fr

V-ar putea interesa si:
Gerbera, floarea ca un soare mic

Sedum sieboldii, iarba grasa foarte decorativa

Begonia tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.