Plantele suculente – ingrijirea in timpul iernii

Iarna este o perioada dificila pentru plantele suculente. Aloe, Crassula sau Haworthia sunt plante care contin o cantitate foarte mare de apa in tesuturi. De aceea expunerea la temperaturile negative le este fatala. Daca ingheata, peretii celulelor sunt distrusi si frunza respectiva moare.
De aceea e foarte important ca odata cu scaderea temperaturilor sa lasam si plantele suculente sa intre in repaus pana in primavara urmatoare.
Ingrijirea florilor. Aloe vera. Mutati ghiveciul intr-un loc luminos si racoros, dar cu temperaturi pozitive, nu mai mici de 12 grade. Iarna se uda rar, cam o data pe luna, moderat, si niciodata nu se pulverizeaza frunzele. De asemenea niciodata nu se fertilizeaza in perioada de repaus. O planta sanatoasa va avea si in aceste luni de iarna o culoare vie a frunzelor care sunt pline cu gel. In acelasi mod ingrijiti si Aloe aristata in perioada rece.
Cititi si Aloe aristata cu frunze cu model ca dantela bunicii
Haworthia. Desi o specie foarte rezistenta, Haworthia este si ea pusa la incercare in lunile de iarna. Daca ii respectati pauza si necesitatile, va ajunge fara probleme insa pana in primavara. Si in cazul ei, la fel ca si la Aloe, esential este sa fie cat mai putin udata in conditii de temperatura scazuta. Planta isi stocheaza apa si substante de rezerva in frunze pe care le consuma la nevoie. Lasati pamantul sa se usuce la suprafata intre doua udari.
Crassula intra si ea in repaus 3 luni pe an. Ierneaza la lumina, intr-un loc mai rece dar cu temperaturi pozitive. Se uda rar pana in primavara cand planta isi reia ciclul de viata si cresterile.
Sunt insa si suculente care rezista fara probleme iarna. Sempervivum de exemplu poate ramane afara in gradina pana la minus 30 de grade. Isi pastreaza perfect culorile vii si rozetele dense pe perioada repausului in gradina.
Nu acelasi lucru se intampla cu Iarba grasa (Sedum). Chiar daca si ea este o planta perena rezistenta la ger, partea aeriana moare in timpul iernii, dispare, dar reapare primavara mai viguroasa decat in anul precedent.
Cititi si
Cum se ingrijeste Yucca de gradina (Yucca filamentosa)
Transplantarea tufelor- cand si cum se face
Cum se ingrijesc crizantemele la ghiveci
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/