Plantele care ridica umiditatea aerului din camera

Studiile specialistilor au aratat ca unele plante de camera imbunatatesc aerul din spatiile in care se afla ridicand umiditatea. Este vorba in special de acele plante care necesita o cantitate mare de apa pe care o elimina ulterior partial prin frunze.

Ingrijirea florilor. Cyperus sau Papirusul este o planta originara din padurile tropicale si subtropicale. Planta are nevoie de umiditate mare, atat in aer cat si in substrat. Plantele se pulverizeaza frecvent pentru mentinerea unei umiditati relative ridicate, de 80–85%. Pamantul nu trebuie lasat sa se usuce deloc.

Schefflera sau Planta umbrela face parte din categoria plantelor permanent verzi. Infloreste foarte rar in ghiveci, dar are un rol important in mentinerea unui aer de calitate in camera, mai ales daca aveti o planta mare. Se uda abundent din primavara pana toamna, fara a exagera. Substratul trebuie mentinut reavan. Planta nu suporta soarele direct, cel mai bine se simte la semiumbra.

Datorita originii sale din zonele tropicale si temperate ale Americii de Sud, Abutilon are nevoie de umiditate ridicata, de aceea se uda abundent. Poate fi cultivat ca planta de apartament, in tot timpul anului, iar din primavara pana toamna poate fi crescut afara, in gradini sau pe terase. Alegeti un loc insorit sau cu semiumbra in care sa plasati ghiveciul.


Aphelandra sau Planta zebra este orginara din zonele calde ale Americii de Sud. Prin urmare nu tolereaza frigul si are nevoie de umiditate ridicata. Temperatura nu trebuie sa scada niciodata sub 10 grade, in caz contrar planta moare. Vara, cand se inregistreaza mai mult de 25 de grade, Planta zebra trebuie udata din abundenta. Frunzele se pulverizeaza si ele pentru a mentine umiditatea atmosferica mai ridicata.

Philodendronul este foarte decorativ prin frunzele sale imense. Si el are nevoie de umiditate destul de mare, in special cand il inmultiti si planta trebuie sa formeze radacini noi. Ajutati-l si cu un substrat care mentine umiditatea- un amestec de turba si nisip sau perlit.

Nu in ultimul rand, si Trandafirul japonez / chinezesc (Hisiscus) este inclus in lista plantelor care mentin o umiditate ridicata a aerului. Infloreste mult, din primavara pana toamna daca este ingrijit bine. Se inmulteste relativ usor prin butasi de varf de lastari.

 

V-ar putea interesa si:

Cum cresteti acasa Palmierul cu frunze albastre
Bine ingrijit, un Streptocarpus infloreste tot anul

Cum se ingrijeste Planta sticla (Jatropha)

 

 

5 secrete pentru o gradina mereu inflorita

 


 

Views All Time
Views All Time
315
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.