Plantele care reduc igrasia din casa

plantele care reduc igrasia

Am vorbit aici pe site despre plantele care ridica umiditatea din camera unde se afla. Exista insa si plante care fac opusul, adica absorb intr-o proportie mai mica sau mai ridicata particulele de apa din aer. De ele avem nevoie in cazul in care avem un spatiu cu umiditate ridicata si exista pericol de igrasie de exemplu. Au fost numite generic plantele care reduc igrasia. 

Mucegaiul intr-un spatiu de locuit poate provoca o gramada de probleme de sanatate, indeosebi de respiratie. Ne pot ajuta plantele in acest moment. Iata o lista scurta cu plantele care reduc igrasia prin diminuarea umiditatii din atmosfera. 

 

balcoane fara soare

Iedera (Hedera helix) creste in apartamnet in ghivece suspendate. Locul la inaltime e ideal pentru ca, fiind aproape de tavan, ea absoarbe vaporii de apa care se ridica si reduce riscul aparitiei mucegaiurilor. 

Cititi si Ingrijirea bujorilor dupa inflorire

Recunoscuta pentru locurile umede si mai intunecate unde traieste, Feriga (Adiantum) este de asemenea un bun regulator al umiditatii din aer si a fost inclusa intre plantele care reduc igrasia. Ea absoarbe excesul de apa si ajuta la mentinerea unui echilibru in locul unde este amplasata. 

Cititi si VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer

Tot pe lista plantelor care elimina riscul de aparitie a igrasiei se afla si Crinul pacii (Spathiphyllum). Va amintiti, planta am inclus-o si in lista celor care curata aerul de substante cancerigene. Ea absoarbe din aer particulule periculoase, dar si vaporii de apa curatand aerul. 

Cititi si Cum ingrijiti Dafinul, planta campionilor

Un palmier pitic, Chamaedorea, face lucruri mari pentru locuinta unde se afla. El iubeste un mediu cu o atmosfera umeda si daca poate sa isi ia din aer aceasta apa nu e nevoie sa mai pulverizati frunzele. 

plantele care reduc igrasia

Dafinul (Laurus) iubeste si el zonele umede si calde. Crescut in interior, va ajuta la mentinerea unei atmosfere curate si reduce riscul aparitiei igrasiei. 

La fel si Tillandsia, o planta de aer ideala pentru orice camera unde e umiditate ridicata. In mediul natural este o epifita care se fizeaza pe scoata copacilor. Este o floare care se hraneste cu apa si nutrientii pe care ii gaseste in aer. 

 

Cititi si Florile care poarta noroc fiecarei zodii

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.