VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer

Plantele care elimina toxinele din aer nu sunt doar un mit. Exista plante de apartament in preajma carora ne simtim mai bine decat langa altele.

Ele nu sunt numai frumoase, dar improspateaza si aerul din casa.

Specialistii au si o explicatie: ele elibereaza mai mult oxigen si au abilitatea unica de a absorbi si anihila particulele daunatoare din mediu inconjurator.

E vorba de particulele de pe haine, mobila, covoare, tapet. In acelasi timp, aceste plante aduc un raport ridicat de umiditate in locuinte, prin procesul natural de evaporare. Cercetarile facute de specialisti au demonstrat ca multe plante de casa pot elimina pana la 87% din cantitatea de toxine din aer. 

Ferigile sunt printre plantele care elimina toxinele din aer cel mai eficient.

Ingrijirea florilor. Asplenium antiquum Amy este o feriga tropicala cu frunzis bogat, cu o forma neobisnuita, dar pe care puteti sa o cresteti cu succes pentru a va purifica locuinta. Se ingrijeste usor, are nevoie sa fie pulverizata pe frunze cu apa pentru a pastra atmosfera umeda.

Daca aerul este uscat frunzele se vor rasuci. Udati mai putin peste iarna si mai mult primavara cand planta intra in vegetatie.

O alta feriga deosebita este Dryopteris erythrosora. Are frunze dublu penate care isi schimba culoarea de la bronz la verde lucios. Feriga Dryopteris erythrosora este o planta rezistenta, care nu are nevoie de prea multe ingrijiri.

Rezista inclusiv iarna daca e lasata in gradini. Trebuie sa va asigurati insa ca nu sta in soare puternic si in sol umiditatea este ridicata.

O alta feriga atragatoare care va purifica aerul locuintei este Nephrolepis exaltata Green Lady. Este o feriga tropicala originara din Asia si Amazon unde creste pe scoarta altor copaci.

Nu tolereaza soarele direct si are si ea nevoie de puverizare priodica pentru mentinerea umiditatii.

Atentie daca aveti pisici in casa, frunzele ferigilor sunt toxice pentru animale.

V-ar putea interesa si:

Ce plante cresc in casele cu lumina putina

Ce plante iti parfumeaza toata casa

Secretii lipicioase pe frunze: cauze si tratamente


 

 

Revista Ingrijirea Florilor. Ati vrea sa aveti acasa o astfel de publicatie?

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.