Plante erotice: Penis pepper si Ceropegia ampliata

Plante erotice in apartament – ideile preconcepute si controversele din jurul formei florilor si fructelor le fac un subiect tabu. Cel putin in Romania, nu se vorbeste aproape deloc despre ele, cu atat mai putin se cresc.

Spargem gheata si va prezentam doua dintre aceste plante erotice: Penis pepper si Ceropegia ampliata.

Ceropegia ampliata (Boesmanpyp) este cu siguranta una dintre cele mai interesante plante pe care le vedeti vreodata. La prima vedere pare ca nu are frunze, acestea sunt foarte mici, de numai 3 mm lungime. Fotosinteza se face cu ajutorul tulpinilor lungi. Este o planta cataratoare, originara din Africa de Sud. Are o crestere rapida si ajunge pana la un metru si jumatate inaltime. Ca planta ornamentala se infasoara pe cerc, la fel cum se procedeaza cu Passiflora.

Ceea ce intriga insa la planta sunt florile, care duc cu gandul la erotism. Acestea sunt tubuloase, de culoare vedre deschis sau alb cu dungi verzi.

Planta prefera locurile semi-umbrite. Are nevoie de cel putin 4 ore de lumina directa pe zi si poate rezista cu succes la seceta. Substratul in care se simte bine este unul bine drenat, de tipul celui pentru cactusi. Pamantul trebuie lasat sa se usuce usor intre udari.

Pentru o inflorire bogata specialistii recomanda sa se fertilizeze la fiecare trei udari, din mai pana in octombrie.

Penis pepper sau Peter Pepper (Capsicum annuum var. Annuum) este o alta planta care intriga prin forma ei si a fost introdusa in categoria plante erotice. Este un ardei iute care se creste mai mult ca planta ornamentala, desi este bun pentru a fi consumat. Planta ajunge la 60 cm inaltime.

Varianta clasica a fructului este de culoare rosie, dar poate fi intalnit si in varianta verde sau galbena. Lungimea ardeilor este de 6-9 cm.

Semintele germineaza in 10-21 de zile. In rest se creste la fel ca un ardei iute obisnuit.

Ardeiul chili trebuie sa fie plantat intr-un sol afanat si are nevoie de caldura. Temperatura nu ar trebui sa scada sub 15 grade. A doua mare nevoie pentru un ghiveci cu ardei Penis pepper este apa, planta trebuind udata des. Perioada cea mai delicata a plantei este atunci cand inforeste. Daca are lumina suficenta, caldura fara oscilatii si apa din belsug planta va lega si va face ardeii cu forma lor neobisnuita. Se fertilizeaza de doua ori pe an.

sursa foto: imgur.com, commons.wikimedia.org, flickr.com
V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Orhideea curgatoare (Dendrobium aphyllum)

Cum cresteti Gulan, planta nemuririi

Cum cresteti Opuntia subulata, un cactus atipic

 

VIDEO: 5 dintre cele mai neobisnuite flori din lume

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.