Plantarea bulbilor de crini

plantarea bulbilor

La mijlocul primaverii, dupa ce au petrecut iarna in spatii racoroase dar fara umiditate ridicata, bulbii de crini pot fi plantati in gradina. La plantarea bulbilor important e ca afara solul sa nu fie inghetat. 

Ingrijirea florilor. E important ca inainte de plantare sa imbaiati bulbii intr-un amestea de insecticide si fungicide. Pentru ca stau in pamant, ei pot cadea foarte usor prada nematozilor. Cu un tratament specific, nu vor mai fi atat de apetisanti pentru daunatori. Tratamentul antifungic ajuta bulbul sa ramana sanatos, mai aleas dupa lunile de repaus in care, daca a fost umiditate mai ridicata decat ar trebui, conditiile sa apara fungi sunt ridicate. 

crinii iarna

In acest ameste de insecticide si fungicide bulbii ar trebui scufundati pentru aproximativ o ora. Dupa se scot, se lasa la zvantat, si apoi abia se planteaza. 

Daca vreti sa va bucurati mai devreme de frumusetea florilor lor, ii puteti planta cu 6 saptamani inainte de data ultimului inghet in interior. Ii fortati practic in acest fel sa intre in vegetatie plantandu-i intr-un sol bine drenat, afanat si bogat in substante nutritive. 

Cititi si Scoatem sau nu bulbii de lalele vara din pamant. De ce lalelele nu infloresc an de an

In functie de dimensiunea lor, bulbii se planteaza intre 15 si 18 centimetri adancime. E important sa fie respectata adancimea pentru ca altfel plantele nu au stabilitate. Fiind inalte si firave, daca nu sunt bine prinse in sol, tulpinile se vor apleca. 

La ce adancime se face plantarea bulbilor

Distanta dintre bulbi care trebuie si ea respectata este de 15 -20 cm in functie de soiul de crin. 

Solul in care se planteaza trebuie sa fie cu un pH slab acid. Pentru crinii plantati in ghivece, pamantul de flori universal este bun. O atentie sporita va trebui sa aveti in ceea ce priveste vasul pentru ca va trebui sa asigurati un drenaj foarte bun, altfel bulbii se inmoaie si putrezesc. 

Cititi si La ce trebuie sa firi atenti cand cumparati bulbi

Bulbii de crin au solzi, spre deosebire de cei de lalele sau Amaryllis care sunt tunicati. Bulbii se aseaza pe sol cu baza lata in jos si varful solzilor in sus. Din mijlocul lor va creste tija. 

Dupa ce ati plantat, apasati usor pamatul deasupra si in jurul bulbului si udati. Bulbii incoltesc in cateva saptamani. 

VIDEO DESPRE CRINI AICI

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.