Planta zebra – verde stralucitor brazdat cu alb

Planta zebra sau Aphelandra a cucerit iubitorii de flori cu aspectul sau deosebit: frunze mari, lanceolate, de un verde stralucitor, brazdate de nervuri albe, proeminente. Florile de culoare galbena au forma de spic si dureaza in jur de o luna- o luna si jumatate.

Planta zebra este orginara din zonele calde ale Americii de Sud. Prin urmare nu tolereaza frigul si are nevoie de umiditate ridicata. Temperatura nu trebuie sa scada niciodata sub 10 grade, in caz contrar planta moare.

Ingrijirea florilor. Exceptand perioada de iarna, cand planta trebuie trecuta printr-un repaus relativ, cu temperaturi mai scazute, in restul anului media temperaturilor ar trebui sa fie in jur de 25 de grade.

Vara, cand se inregistreaza mai mult de 25 de grade, Planta zebra trebuie udata din abundenta. Frunzele se pulverizeaza si ele pentru a mentine umiditatea atmosferica mai ridicata.

Iarna in schimb, cantitatea de apa se reduce drastic, corespunzator cu scaderea temperaturii (12-15 grade). Daca veti mentine planta intr-un loc calduros in continuare riscati sa ii cada toate frunzele.

Direct corelata cu temperatura este si lumina pe care planta trebuie sa o primeasca. Planta zebra prefera spatiile luminoase. Evitati insa sa o lasati in bataia directa a soarelui. Se adapteaza si zonelor cu lumina ceva mai slaba. Ceea ce nu suporta sunt insa curentii de aer. Acestia pot determina moartea plantei.

Plantati-o intr-un substrat bine drenat, format dintr-un amestec de nisip, mranita si turba, in parti egale. Aphelandra se transplanteaza in fiecare primavara, inlocuind in totalitate sau partial pamantul vechi. Tot primavara se ciupesc varfurile lastarilor pentru ca planta sa se ramifice.

Se inmulteste prin butasi de varf de lastar. Baza butasului trebuie trecuta printr-un stimulent de inradacinare si plantata apoi intr-un amestec de turba, mranita, pamanat de telina si nisip. Specialistii recomanda inmultirea frecventa a plantei pentru ca durata ei de viata nu este foarte mare.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

sursa foto: resepiorangkampung.com/, www.calyxflowers.com,   plantsarethestrangestpeople.blogspot.ro/

 

-ar putea interesa si:

Stapelia, Steaua serifului

Bryophyllum, dantele verzi pe frunze

Trei metode de a inmulti Mini-sinningia

Azotul (N) – ce rol are, cum ne dam seama de deficiente si supradoza


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.