Cum se ingrijeste planta Sirag de perle (Senecio rowleyanus)

Senecio rowleyanus e cunoscuta sub denumirea de Sirag de perle. Este o planta foarte interesanta care are o particularitate: frunzele in forma de bilute, in care planta depoziteaza apa.
Este o planta curgatoare, dar care face parte din categoria suculentelor. In zonele de origine cresc pe pamant si inradacineaza usor acolo unde tulpinile intra in contact cu solul. Planta Sirag de perle infloreste primavara, iar florile albe miros a scortisoara si dureaza mult, pana la final de vara.

Ingrijirea florilor. Tineti ghiveciul cu Senecio rowleyanus intr-un loc cu lumina filtrata, la semiumbra sau chiar umbra pentru ca acestea sunt conditiile pe care le are planta si in mediul din care provine. Noi in Romania crestem plantele in cosuri suspendate de unde curg ca niste siraguri care ajung pana la 90 de centimetri lungime.
Cititi si Cum se ingrijesc garofitele parfumate (Dianthus plumarius)
Fiind o planta suculenta, are nevoie de un sol bine drenat. Se dezvolta bine in substrat pentru cactusi si care ati adaugat si perlit sau nisip grosier.
Am amintit deja ca planta Sirag de perle nu iubeste soarele direct. Cel mai bine e sa stea intr-o zona umbrita de alte plante – sub o bolta de vita sau glicina de exemplu. Tineti cont insa ca in lipsa luminii cresterea este mult incetinita si planta nu infloreste.
Cititi si Tratamente bio pentru plante: cum se foloseste laptele in gradina
Se uda rar pentru ca planta are rezerva de apa in frunze. Cand e cand afara e suficient sa puneti apa la 10 zile. Daca e canicula, udati mai des dar numai dupa ce substratul s-a uscat dar nu complet si aveti grija ca apa sa se scurga bine. Iarna se uda si mai rar.
O puteti lasa afara vara, sa fie udata de ploaie, dar nu intr-o zona unde e si soare. Plantele mature au nevoie de apa mai putina decat cele tinere pentru ca pe masura ce cresc stocheaza apa in frunzele bombate.
Cititi si Cum pastram trandafirii in vaza cat mai mult
Desi fertilizarea nu este absolut necesara, hranirea cu nutrienti va asigura o planta sanatoasa, cu o crestere echilibrata si cu potential de inflorire. Folositi in perioada de crestere vegetativa – din primavara si pana toamna – un ingrasamant pentru cactusi si suculente. Injumatatiti doza uzuala si aplicati o data la doua saptamani.
sursa foto: Pinterest
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.