Philodendron bipinnatifidum, urias si spectaculos in acelasi timp

Philodendron bipinnatifidum creste ca un arbust viguros, dar pe masura ce planta imbatraneste are nevoie de suport pentru a fi sustinuta. In Israel am intalnit exemplare care au si 4 metri inaltime, dar in Romania, in ghivecele din apartament rar atinge doi metri.

Tulpina are internoduri scurte si multe radacini adventive. Frunzele sunt foarte mari, limbul ajunge chiar si la un metru. Sunt adanc sectate, pana aproape de nervuri, colorate in verde intens.

philodendron frunza

Face si flori, grupate in inflorescente tip spadix cu spata de culoare rosie.

Se inmulteste foarte usor prin butasi de varf si lastari care au 3-4 noduri, dar si prin marcotaj. Butasii inradacineaza repede, in mai putin de o luna, daca au conditiile necesare. Asta inseamna un substrat format dintr-un amestec de turba si nisip sau perlit. Au nevoie de umiditate destul de mare in aceasta perioada de formare a radacinilor.

philodendron

Plantele mature de Philodendron bipinnatifidum se pot inmulti si prin marcotaj aerian, la fel ca si Ficusul. Cea mai buna perioada este de la inceputul primaverii pana la inceputul verii.

Din doi in doi ani plantele se transplanteaza in recipiente mai mari, cu pamant proaspat. Pentru ca planta este mare si are necesitati ridicate de hrana, in fiecare primavara se inlocuieste substratul de la suprafata cu un amestec bogat in mranita si turba.

Philodendron bipinnatifidum este o planta destul de rezistenta la poluare.

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.