Petunii curgatoare cu sute de flori. Cum stimulam inflorirea

petunii curgatoare cu sute de flori

O petunie curgatoare mare face sute de flori intr-un sezon. Valuri, valuri de flori vor aparea luni de zile daca o ingrijim asa cum trebuie. Cand vorbim de petunii curgatoare, pe langa ingrijirea de baza, constand in udari constante, expunere la lumina multa si curatarea florilor uscate, e nevoie si de o hranire corespunzatoare care sa sustina o inflorire atat de abundenta. 

Pentru petunii curgatoare cu sute de flori putem prepara cu usurinta un ingrasamant extrem de eficient si ieftin. Avem nevoie doar de coji de banane si apa. Cantitatea o stabileste fiecare in functie de numarul de ghivece pe care il are. Tineti cont ca solutia rezultata trebuie consumata toata o data ce e gata, altfel fermenteaza. 

petunia curgatoare

Ingrijirea florilor. Cojile de banane contin cantitati importante de potasiu, dar si fier si vitamine – complex B, C si K. Tot in coaja gasim magneziu si cupru. 

Potasiul este cel mai important element pe care il contine coaja de banana si care e folosit de plante. Este unul dintre macroelemente si este vital pentru desfasurarea multor procese din planta. El este necesar pentru activarea enzimelor din planta. Potasiul ajuta planta sa treaca mai usor peste stresul termic, hidric si atacul insectelor daunatoare.

Cititi si Ferestre inflorite! Flori in jardiniere pentru pervaz si balcon

Potasiul creste gradul de utilizare al apei de catre plante prin reglarea deschiderii si inchiderii stomatelor, porii prin care frunzele fac schimb de gaze si vapori de apa cu mediul. 

In acelasi timp, potasiul ajuta la o mai buna asimilare a fierului, un alt element extrem de necesar plantelor si care se gaseste in coaja bananelor. 

Cititi si Cum ingrijim petuniile iarna

Fierul are rol in sinteza clorofilei, in respiratia celulara si in asimilarea azotului. Lipsa fierului scade producerea clorofilei, frunzele se ingalbenesc si apare cloroza ferica. 

Cum se prepara solutia pentru a avea petunii curgatoare cu sute de flori

Pentru coaja de la o banana este necesar un litru de apa. Cojile se taie in bucatele cat mai mici, astfel incat substantele active pe care le contin sa treaca in cantitate cat mai mare in apa. 

Se lasa asa timp de trei zile, daca temperatura la care sta nu este foarte ridicata (evitati sa inceapa sa fermenteze). Agitati recipientul din cand in cand. Dupa aceasta perioada, apa de banane se strecoara si se fertilizeaza florile cu ea pentru a avea petunii cu sute de flori. 

Cititi si Top 7 cele mai parfumate flori de gradina

Folositi intreaga cantitate, daca preparatul este tinut mai mult fermenteaza si nu e bun pentru plante. 

De asemenea, apa de banane poate fi utilizata si la fertilizarea altor plante cum ar fi muscatele pentru a inflori abundent, dar si ca ingrasamant bio pentru florile din gradina. 

Cititi si Cum crestem maslinul in ghiveci

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.