Petunia neagra – ingrijirea si inmultirea celei mai controverstate petunii

petunia neagra

Culoarea neagra a florilor a nascut intotdeauna controverse, pe unii gradinari i-a fascinat, altii au respins-o. La fel s-a intamplat si cu petunia neagra. Prima petunie neagra a fost botezata Black Velvet si a castigat rapid o serie de premii ale asociatiilor producatorilor de flori.

Horticultorii care au inregistrat-o au sustinut tot timpul ca au ajuns la aceasta culoare experimentand diverse combinatii de culori si metode de reproducere. Prin urmare ca a aparut folosind polenizarea naturala fara nici o modificare genetica.

Ca si in cazul altor flori negre apare intrebarea daca este intr-adevar neagra sau nu corola. Mai ales dupa ce oferta pe piata s-a diversificat, au aparut soiuri si hibrizi noi, in nuante din ce in ce mai inchise sau in combinatii de culori incredibil de frumoase cum este petunia Phantom. 

Ingrijirea florilor. Modul in care inmultim si ingrijim petunia neagra nu este cu mult diferit de celelalte tipuri de petunie

Cititi si VIDEO: Petunia curgatoare, secretele infloririi pana toamna

Ca si celelalte, si petunia neagra iubeste lumina multa. Amplastati ghiveciul sau alegeti locul din gradina tinand cont de acest prim aspect. Plantele au nevoie neparat de soare cel puțin cel putin 6-8 ore pe zi. Pentru ca in ultimii ani verile au fost caniculare, cel mai bine este sa tineti planta intr-un loc unde va beneficia si de cateva ore de umbra pe zi nu numai de soare direct.

Udarile trebuie facute constant. Atentie la un aspect adesea neglijat. Petuniile sunt plantate adesea in ghivece suspendate care nu au farfurioara. Apa trece cu repeziciune prin substratul poros iar planta nu se hidrateaza totdeauna cum trebuie. Apa ar trebui sa se adune in farfuria ghiveciului, plata sa isi traga cat are nevoie iar apoi surplusul aruncat. 

Cititi si Ferestre inflorite! Flori in jardiniere pentru pervaz si balcon

Fertilizati pe durata de inflorire saptamanal cu un ingrasamant pentru petunii sau alte flori de gradina. Si nu uitati sa curatati cat mai des florile uscate. Daca neglijati acest aspect, planta nu va mai inflori.

Puteti creste petunia neagra si din seminte si din butasi, la fel ca orice alta petunie clasica. Atentie daca adunati seminte de la propriile plante negre, e posibil sa fiti dezamagiti de ceea ce va iesi. In cele mai multe cazuri pe piata sunt hibrizi, iar semintele lor nu vor avea aceleasi caracteristi ca parintii lor. 

Cititi si Ciupirea plantelor – cand si cum se face

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.