Pete pe frunze la muscata. Greseli de ingrijire

pete pe frunze

Pe frunzele de muscata pot aparea pete de diverse culori. Ele sunt consecinta modului defectuos in care planta este ingrijita, insa pot fi si consecinta atacului unor daunatori. Ne ocupam in acest material de acele pete pe frunze care apar din greseala noastra.

Petele rosii pe frunzele de muscata apar ca o consecinta a arsurilor solare. Desi muscatele iubesc caldura si lumina soarelui se intampla uneori ca expunerea la soarele puternic de dupa-amiaza in zilele caniculare sa arda frunzele.  Remediu – protejati muscata de soare prin umbrire atunci cand intensitatea este foarte puternica. 

Ingrijirea florilor. Petete maro pe frunze apar de obicei ca urmare a stresului hidric. Daca muscata a fost tinuta intr-un loc unde umiditatea din aer este scazuta sau daca planta nu a fost udata suficient marginile devin maronii. 

Tot pete maro pe frunze apar daca muscata este fertilizata excesiv cu ingrasaminte pe baza de azot. 

Cititi si Sansevieria (Sabiuta) – inmultirea in apa si in pamant

Remedii – tineti muscata intr-un spatiu unde aerul circula bine, iar umiditatea atmosferica este mai ridicata. Nu lasati planta sa sufere de sete, in zilele caniculare muscatele se uda in fiecare zi pentru ca apa se evapora din substrat, iar radacinile se usuca. 

Pete galbene pe frunze apar in special din cauza greselilor de udare. Daca apa stagneaza la radacina din cauza ca substratul este prost drenat radacinile sunt afectate si frunzele se ingalbenesc. Vom sti ca aceasta e cauza daca ele se ingalbenesc si cad in proportie mare, situatie deloc de dorit. 

Cititi si De ce nu infloreste liliacul

Remedii – interveniti imediat si schimbati substratul cu unul care sa permita apei sa treaca rapid si reglati ritmul udarilor. 

Tot pete galbene pe frunze apar si de la insuficienta azotului, elementul care ajuta dezvoltarea partilor verzi ale plantei. In cazul deficientei de azot primele care au de suferit sunt frunzele mai batrane, aflate la baza plantei. 

Cititi si Purici saritori albi pe pamantul din ghiveci – Collembola sau Sprintails

Remedii – folositi un ingrasamant adecvat pentru muscate. Despre fertilizarea muscatelor aveti detalii aici 

Pete albicioase pe frunze apar in momentul in care temperatura la care e tinuta muscata oscileaza mult, intre zi si noapte. Acelasi tip de pata apare si daca udati muscata cu apa rece in zilele calduroase. 

Remedii – Udati planta numai cu apa la temperatura mediului ambiant, la suprafata substratului. Cautati un loc in care muscata sa fie ferita si sa nu fie expusa intemperiilor. 

Cititi si Fertilizarea plantelor cu sarea amara (saruri Epsom)

Trimite unui prieten :)

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.