Pete negre pe frunzele de Dafin – cum rezolvam problema

Dafinul este o planta cu frunzele vesnic verzi. Sunt situatii insa cand apar pete negre pe frunzele de Dafin. De obicei, acest lucru se intampla atunci cand planta a fost udata in exces. Indeosebi in timpul sezonului rece temperatura scazuta din camera, combinata cu prea multa apa, duce la innegrirea frunzelor pe margini.

De aceea substratul in care creste Dafinul are o foarte mare imporatnta. El trebuie alcatuit din mranita, nisip si pamant de gradina. Daca tineti Dafinul in ghivece, vasele trebuie sa aiba un drenaj bun pentru ca in cazul in care apa stagneaza frunzele se necrozeaza.

Aerul prea uscat si cald coroborat cu umiditatea ridicata duce de asemenea la aparitia de pete negre pe frunzele de Dafin. Se dezvolta bine in plin soare, dar tolereaza si semiumbra.

Vara poate sta afara, pe terase, in locuri insorite si se uda abundent. Atentie, nu udati frunzele plantei cand o lasati in plin soare. In caz contrar se ard si apar pete negre pe frunzele de Dafin.

Ingriirea florilor. In cazul in care va confruntati cu aceasta problema rariti udarile, iar daca aerul din incapere este foarte uscat, pulverizati cu apa frunzele arborelui. Nu folositi niciodata apa rece nici cand udati, nici cand pulverizati planta, ci apa la temperatura mediului ambiant.

V-ar putea interesa si:

Taiati corect Liliacul si va face cascade de flori

Banana nordului, fructul miraculos care creste si la noi in tara

Cum se ingrijesc Trandafirii pitici


 

 

Cata lumina trebuie sa dai plantelor

Views All Time
Views All Time
1900
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.