Patarea neagra la trandafiri – cum o combateti

Patarea neagra este o boala provocata de o ciuperca, cu consecinte dintre cele mai grave: provoca defolierea aproape completa a trandafirilor.

Ploaia sau udarea prin puverizare este principalul mijloc de propagare a bolii. Infectia apare dupa ce frunzele au stat umede pentru mai mult timp.

patarea neagra

Patarea neagra se identifica usor: pe partea superioara a frunzelor, pornind de la baza plantei catre varf, apar pete rotunde, de culoare negru-violaceu, de 3-10 mm in diametru.

Cititi si Ciupitul, copilitul si bobocitul trandafirilor

Frunzele infectate se ingalbenesc si cad. Nu numai frunzele sunt afectate, ci si tulpinile trandafirilor, pe care apar pete violet-rosiatice. Plantele afectate de patarea neagra fac flori putine.

patarea neagra

Ingrijirea florilor. Primavara, taiati trandafirii drastic. Eliminati toate frunzele si toate ramurile afectate. Ramurile pe care le-ati taiat trebuie arse, astfel incat sa nu ramana nimic pe pamant pentru a nu se propaga boala. Greblati pamantul in jurul trandafirilor.

patarea neagra

Incepeti un tratament cu fungicide imediat ce au aparut primele frunzulite. Puteti folosi Funginex, Orthenex Daconil, Phyton27, Mancozeb plus, Systhane Plus 24 E, Mirage 45 EC sau alte produse pe care le gasiti la fitofarmacie. Puteti folosi doua produse care au substanta activa diferita, alternativ, pentru o eficienta mai mare.

Cititi si Cel mai popular trandafir urcator: Golden Showers 

Evitati sa udati frunzele trandafirilor si aveti grija ca in jur sa fie suficient spatiu pentru o buna circulatie a aerului.

trandafir

Nu in ultimul rand, cultivati soiuri de trandafir rezistente la atacul fungilor.

Cititi si Cum se ingrijesc trandafirii pitici

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Spectacol in balcoane: Garoafele curgatoare


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.