Passiflora, ingrijirea toamna si iarna

passiflora toamna si iarna

La Passiflora, ingrijirea toamna si iarna are componente diferite fata de cele din timpul verii si primaverii. Si asta pentru ca avem de-a face cu o planta tropicala care nu e adaptata climei reci din iernile din Romania.  

Unele specii de Passiflora sunt mai sensibile la frig decat altele. In aceasta categorie intra de exemplu Passiflora edulis, cea care face fructele atat de parfumate de maracuja. Mai rezistenta la temperaturile scazute este Passiflora caerulea. Nu ar trebui insa sa riscati nici cu ea sa o lasati peste iarna afara. 

passiflora, toamna si iarna
passiflora, toamna si iarna

Ingrijirea florilor. Pregatirea pentru perioada de repaus incepe inca din luna septembrie. De la inceputul toamnei nu se mai fac niciun fel de fertilizari. 

Cand temperaturile incep sa scada mai mult, planta trebuie mutata in spatii adapostite unde va ramane in lunile care urmeaza. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA DESPRE PASSIFLORA

Cresteti fructul pasiunii (Passiflora edulid) in ghiveci

Passiflora, inmultirea prin butasi in 5 pasi simpli

Passiflora aduce exotismul in casele noastre

Locul unde ierneaza Passiflora trebuie sa fie luminat, aerist si cu o buna circulatie a aerului pentru ca planta isi pastreaza frunzele verzi pe toata perioada de repaus. 

Incepand cu luna octombrie incepem sa reducem si udarile permitand plantei sa isi reduca la randul ei metabolismul. 

Temperatura la care ar trebui sa fie tinuta Floarea Pasiunii pana in primavara este in  jur de 15 grade. 

Aveti de asemenea posibilitatea sa aduceti in casa Passiflora, toamna si iarna si sa o tineti in aceleasi conditii pe care le-a avut si vara, adica sa infloreasca in continuare. In aceste conditii udarile trebuie facute constant, la fel si expunerea la lumina – ghiveciul trebuie intors o data la 2 saptamani pentru ca toata planta sa fie expusa la lumina. 

Pentru ca aerul din interior este mai uscat decat cel de afara, va trebui sa mentineti ridicata si umiditate prin pulverizari sau prin alte mijloace. 

Cititi aici cum ridicati umiditatea din casa voastra  Cum crestem umiditatea pentru plantele de interior

In aceste conditii Passiflora ajunge cu bine in primavara. Cand vreti insa sa o mutati din nou afara va trebui mai intai sa o aclimatizati. Trecerea la lumina soarelui si la temperaturile de afara se face treptat. 

Nu e indicat sa mentineti planta in vegetatie permanent pentru ca se epuizeaza. In pus, fara trecerea prin perioada rece si un repaus de cateva luni planta poate sa nu mai infloreasca desi are toate cerintele indeplinite.

VIDEO AICI:

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.