Hrana bio pentru plante. Pas cu pas cum facem compost

compost

Compost-ul este cel mai bun ingrasamant natural pentru plante, el rezulta din descompunerea lenta a diferitelor resturi vegerale. Putem cu putina atentie sa il preparam si in gospodarie, mai ales ca de resturi vegetale nu ducem lipsa.

Coji de cartofi, codite de ardei, frunze uscate, coji de oua sau zat de cafea, toate merg de minune compostate.

Ingrijirea florilor. Pentru ca toate resturile vegetale sa poata fi descompuse, e nevoie de actiunea mai multor bacterii. Tineti cont ca pentru ca bacteriile sa isi faca treaba ele trebuie la randul lor sa aiba apa, aer si hrana.

Cititi si Ingrasaminte naturale pentru muscate

Pasul 1. Daca nu aveti o platforma de compostare, puteti folosi un recipient de tipul unui butoi. Alegeti unul din platic sau din metal, nu ceva din lemn. Asigurati-va ca are si spatiu pentru a permite aerisirea continutului.

Cititi si De ce se usuca cercelusii (Fuchsia)

Pasul 2. Incepeti colectarea resturilor alimentare. Peste cativa centimetri de resturi puneti un strat de pamant. si tot asa, faceti straturi-straturi. In felul acesta impiedicati mirosurile mai grele sa se raspandeasca.

Cititi si Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

Pasu 3. Tineti cont ca trebuie sa umeziti permanent, dar asigurati-va ca recipientul are un drenaj bun pentru ca apa nu trebuie sa balteasca.

compost

Pasul 4. E important si ca intreaga cantitate sa fie expusa la aer curat. Asa ca e important ca in fiecare saptamana sa amestecati continutul. In primele stadii cand se descompun, alimentele inca degaja un miros neplacut, asa ca dupa ce faceti asta puteti pune un nou stat subtire de pamant deasupra.

Cititi si Fosforul – ce se intampla cu plantele cand nu au suficient fosfor

Pasul 5. Verificati gramada de compost la cateva zile si adaugati apa de cate ori e necesar. De fiecare data cand adaugati resturi din bucatarie puneti si pamant pana cand recipientul este plin.

Cititi si Cum se ingrijesc trandafirii Pomponella, trandafirii zanelor

Pasul 6. In acest moment il puteti lasa, mentinandu-l umed pana cand compostul este gata, dupa cateva luni. Compostul este gata atunci cand este uniform negru, cu textura unui pamant dur. Utilizați compostul facut acasa pentru a va hrani plantele in cel mai bun mod cu putinta si pentru a va bucura de gradinaritul ecologic si care nu dauneaza mediului. 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.