Palmierul hawaiian – tropical, rar si foarte pretios

Palmierul hawaiian (Alula, Brighamia insignis) este o planta atipica pentru zona din care vine. Este de fapt o planta suculenta, nu un palmier. Face flori galbene, grupate cate 3 pana la 8, placut mirositoare, cu iz de citrice. In mediul natural infloreste in octombrie- noiembrie, insa crescuta in ghiveci, inflorirea poate fi indusa in orice perioada. Cu o ingrijire corespunzatoare, Palmierul hawaiian poate inflori si de 3-4 ori pe an.

Fiind o planta suculenta, se uda rar si rezista la seceta. Trunchiul este ca un rezervor de apa. Tulpina caracteristica se formeaza prin indepartarea frunzelor din partea de jos, pe masura ce se ingalbenesc. Indepartati frunzele care s-au ingalbenit de tot, pentru a stimula cresterea noilor frunze.

Ingrijirea florilor. Plantati Palmierul hawaiian intr-un substrat aerat. Unul pentru suculentele sau cactusi e numai bun pentru ca permite drenarea imediata. Pentru mai multa siguranta, pe fundul ghiveciului puneti un strat de pietris, bucati ceramice sau granule de argila. Masurile nu sunt exagerate pentru ca, daca exista un exces de apa, planta poate putrezi cu usurinta sau poate suferi infectii fungice.

Udati numai dupa ce pamantul este complet uscat. Pulverizati frunzele regulat, de preferat cu apa de ploaie, daca nu cu apa care a stat intr-un vas descoperit cel putin 24 de ore.

Puneti ghiveciul la lumina. Planta poate suporta si soarele direct, insa specialistii au constatat ca semiumbra este zona ideala pentru Palmierul hawaiian. Fertilizati foliar, cu ingrasaminte foliare cu eliberare lenta, de două ori pe an. Folositi un ingrasamant cu un continut ridicat de fosfor (P) pentru o inflorire abundenta.

Iarna plantele trebuie sa beneficieze de un repaus. Palmierul hawaiian ierneaza intr-un loc uscat si racoros, dar nu la temperaturi mai mici de 10 grade. Nu udati decat foarte rar in aceasta perioada.

Palmierul hawaiian este numit Alula in zona de origine si este o planta foarte rara si protejata.

sursa foto: www.turn-it-tropical.co.uk

V-ar putea interesa si:

Cocotierul nu face fructe, dar creste frumos

Cycas, spectaculos in locuinte si pe terase

Ghid pas cu pas de cultivat Ghimbir acasa


 

Views All Time
Views All Time
346
Views Today
Views Today
6
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.