Orhideea neagra – mit sau realitate?

Florile negre sunt foarte rare in natura. De fapt, nicio floare din natura nu are culoarea neagra cu adevarat. De ce ar face orhideea neagra exceptie? Cele care par negre, au in realitate nuante inchise de albastru, rosu sau violet.

Acest lucru e valabil si in cazul orhideelor. Crescatorii si horticultorii au incrucisat multe orhidee in speranta ca o vor obtine minunea: orhideea neagra cu adevarat.

orhidee neagra

Fdk. After Dark ‘SVO Black Diamond’

Ingrijirea florilor. Printre cei mai notabili hibrizi cu flori aproape negre sunt cei obtinuti de Fred Clark in pepiniera sa din Sunset Valley, Statele Unite.

Orhideea Fredclarkeara este parfumata, iar florile dureaza mult. Se comercializeaza doar in magazinul propriu al lui Fred.

orhidee neagra 2

Fdk After Dark ‘SVO Black Pearl’

Sunset Valley Orchids este o pepiniera unde oameni dedicati incruciseaza plante pentru a obtine hibrizi de calitate pentru iubitorii de orhidee. Afacerea a fost deschisa in 1995 si de atunci a ajuns cunoscut in intreaga lume.

Brasiliorchids skunkeana este de asemenea o orhidee cu corola violet inchis care apre de culoare negra. Este o orhidee epifita de dimensiuni mici, florile au doar 2 cm diametru. Nu este greu de intretinut, in mare are aceleasi necesitati ca si orhideea Phalenopsis – lumina multa, dar nu directa, umiditate aeriana, o buna circulatie a aerului pentru a elimina riscul aparitiei de boli. 

 

Cititi si 

Cum alegem cel mai bun ghiveci pentru orhidee

Cum se ingrijeste orhideea dupa inflorire

Cum se ingrijeste Lavanda alba

foto: www.sunsetvalleyorchids.com

 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.