Orhideea egreta, acum si in Romania

Orhideea egreta (Habenaria radiata) este o varietate de orhidee pitica. Nu creste mai mult de 30 de cm inaltime si este originara din zonele muntoase ale Japoniei, Coreei si Chinei. Vara, in iulie si august, apar florile de un alb imaculat, foarte delicate, asemenatoare aripilor de egreta, de unde si denumirea.
Alegeti pentru planta un substrat bine drenat, usor acid si fertil. Plasati-o intr-un loc luminos sau cu umbra partiala. Mentineti umiditatea ridicata, dar sub nicio forma nu lasati apa sa balteasca. Pulverizati, de preferat cu apa de ploaie.
Cititi si Magnolia chinezeasca (Soulangeana) – ingrijirea in 5 pasi
Daca nu, cu apa lasata cateva zile intr-un recipient deschis. Vara, in timpul perioadei de inflorire adaugati hrana pentru plante in apa cu care udati. Folositi insa numai 20-30 % din doza recomandata in mod normal.
Cititi si Pomul care se imbraca in flori inainte de infrunzire: Cercis sau Arborele lui Iuda
Ingrijirea florilor. Puteti planta Orhideea egreta atat in ghiveci pentru terase, balcoane sau apartamente, cat si in gradina. Fiecare mediu vine insa cu cerintele lui. Daca veti creste orhideea in ghiveci folositi unul cu perforatii mari la baza. Adaugati pe fund un strat de pietricele pentru un drenaj bun.
Cititi si Taierea Leandului – cand si cum se face
Pentru ca tuberculii sunt mici, ei se planteaza la doar 1 cm adancime. Puteti planta mai multi intr-un ghiveci sau in jardiniera pentru un efect mai puternic. Presati bine dupa ce ati acoperit tuberculul si udati generos imediat dupa aceea.
Puteti planta Orhideea egreta si in gradina, unde trebuie sa respectati aceleasi cerinte in privinta drenajului solului. Toamna va trebui sa scoateti tuberculii din pamant pentru nu rezista frigului iernii. Depozitati-i intr-un spatiu racoros, ferit de inghet. Pentru aceasta, folositi turba pe care sa o umeziti lunar, pentru a preveni uscarea completa a tuberculilor.
Cititi si Regina Maria si gradinile ei de basm
Iarna planta are nevoie de cateva luni de repaus. La sfarsitul lunii martie, indepartati tuberculii vatamati – ii recunoasteti, ei devin negri sau maro. Plantati-i pe cei viabili in compost pentru orhidee amestecat cu nisip. Udati moderat, pana apar frunzele, dupa care puteti muta planta afara, la soare. Dupa acest moment puteti aplica si ingrasaminte, cu aceleasi restrictii pentru dilutie.
sursa foto: pinterest, www.bakker.com
V-ar putea interesa si:
Cum se transplanteaza orhideele
Perioada de repaus, foarte importanta pentru orhidee
Florile de Cymbidium dureaza si 3 luni
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Pot trăi si in apartament?
Da, in Romania e crescuta numai ca planta de interior pentru ca nu suporta temperaturile scazute.