Orhideea Cambria nu infloreste de doua ori pe aceeasi tija

Cambria este una dintre cele mai frumoase orhidee, insa ea este creata artificial. Specialistii au incrucisat in mod repetat mai multi hibrizi pana au realizat-o.

Florile sunt adunate cate 3 pana la 7 in inflorescente. Dupa ce florile s-au trecut tija trebuie taiata. Spre deosebire de Orhideele Phalenopsis de exemplu, pe tijele de Cambria nu apar flori de doua ori. In timp, vor aparea mai multe tije.

Ingrijirea florilor. Amplasati ghiveciul cu Cambria intr-un loc cu lumina multa, dar nu in bataia directa a razelor soarelui. In ceea ce priveste temperatura, Cambria se dezvolta cel mai bine in temperaturi cuprinde intre 18 si 20 grade Celsius.

La fel ca majoritatea orhideelor, si aceasta este epifita, ceea ce inseamna ca substratul cu care veti umple ghiveciul in care o cresteti trebuie sa fie unul aerisit, format din scoarta de copac. Substratul special pentru orhidee are marele avantaj ca absoarbe atata apa cat are nevoie planta. Cel mai bine este sa o udati prin scufundare. Introduceti vasul in apa la temperatura camerei, niciodata rece, mentineti cateva minute, dupa care lasati sa se scurga toata apa. In conditii normale un astfel de tratament ar trebui sa fie suficient pentru doua saptamani. Niciodata nu lasati apa sa balteasca pentru ca radacinile putrezesc.

Vasele transparente si cu gauri mari pentru drenaj sunt cele mai potrivite pentru orhidee. Ghiveciul se schimba aproximativ o data la doi ani, atunci cand radacinile au crescut prea mult si au iesit din ghiveci. Dupa transplantare se uda cu o cantitate suficienta de apa pentru ca radacinile sa adere bine la noul substrat, dar atentie la drenaj.

Se fertilizeaza cu ingrasamant special pentru orhidee o data pe luna.

sursa foto: pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Cum se transplanteaza Orhideele

Radacinile de orhidee- care se taie

Perioada de repaus, foarte importanta pentru Orhidee

 

Cum se uda corect orhideele


 

 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.