Orhidee cu frunze ingalbenite – cauze si remedii

Orhidee cu frunze ingalbenite

Daca ai orhidee cu frunze ingalbenite ar trebui sa iti faci probleme doar dac pe planta sunt cel putin doua frunze afectate. Cand avem de-a face doar cu o frunza poate fi un proces natural in care partile batrane ale plantei mor si sunt inlocuite de altele. 

Ingrijirea florilor. Exista mai multe cauze in urma carora ne trezim cu orhidee cu frunze ingalbenite. Prima si cea mai comuna dintre ele este udarea gresita. 

Cand orhideea este udata in exces radacinile au de suferit si la scurt timp mor. Semnele apar imediat: isi schimba culoarea si consistenta. Din verzi devin galbene, incepand de la baza. Pentru ca radacinile putrezesc si practic orhideea nu se mai poate hrani, in scurt timp frunzele se deshidrateaza, devin zbarcite. 

Cititi si Cum pregatim gradina pentru lunile reci

Remediul: curatati radacina foarte bine, pastrati doar partile viabile. De obicei in acest caz au de suferit radacinile din centru. Orhideele Phalenopsis au si radacini care ies din ghiveci, ele ar putea prelua ulterior functia de hranire a plantei. Schimbati si substratul o data ce ati curatat radacinile si udati numai atunci cand radacinile devin sidefii.  

Un alt tip de ingalbenire este produsa de arsura solara. Cand planta a stat in soare direct este sufera vatamari, dar nu pe toata sufrafata frunzei, ci doar in locurile in care a fost expusa. 

Cititi si Cum influenteaza lumina culoarea si forma la plantele suculente

Remediul: Indepartati frunza care a fost vatamata, odata ce a suferit o arsura ea nu isi mai revine. Mutati planta intr-un loc unde sa aiba parte de lumina multa, dar nu soare direct. 

O a treia cauza este reprezentata de stres: in momentul in care conditiile de mediu sunt schimbate radical sau daca in momentul transportului temperaturile au alternat mult. De exemplul cazul unei orhidee cumparate din magazin in timpul iernii: temperatura la care a stat in magazin este una constanta. Odata cumparata ea este scoasa in frig. Expunerea chiar si pentru cateva minute poate afecta mult planta. Odata adusa acasa conditiile de mediu sunt din nou schimbate – alta temperatura, umiditate atmosferica, fertilizanti etc. 

Cititi si Ingrijirea trandafirilor toamna

Remediul: Incercati sa stabiliti un loc fix pentru orhidee in casa, fara sa ii mai schimbati locul. Nu fertilizati imediat ce ati primit-o, asteptati sa isi revina. Frunzele care s-au inmuiat si s-au ingalbenit trebuie indepartate. 


Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.