Ochiul boului (Callistephus) trebuie bobocit ca sa faca flori mari

Ochiul boului (Callistephus) este o planta anuala venita tocmai din China. Creste sub forma de tufa, cu inaltimi de pana la 80 cm. Forma frunzelor difera in functie de locul lor pe tulpina. Ceea ce impresioneaza insa sunt florile mari, simple sau involte, de diferite culori: roz,mov, albe, rosii.
Florile dureaza cel mult o luna. Daca vreti ca gradina sa fie mai mult timp inflorita, atunci trebuie sa esalonati inflorirea, adica sa plantati Callistephus la intervale de cate doua saptamani.
Cititi si: Ce flori rezistente la vant plantati in gradina
Ingrijirea florilor. Ochiul boului e o planta sensibila la frig si la seceta. Prefera solurile fertile, luto-nisipoase, umede, insorite sau usor semiumbrite, cu pH neutru.
Sursa foto: ceskestavby.cz
Se inmulteste prin seminte, semanate, cel mai adesea, direct in gradina de la sfarsitul lunii aprilie pana la inceputul lunii iunie. La o temperatura de 16-18 grade, semintele germineaza in o saptamana- doua. E nevoie neaparat ca plantele sa fie repicate dupa aceea. Se uda constant astfel incat substratul sa fie permanent reavan. Se fertilizeaza cu ingrasaminte chimice complexe o data pe luna in perioada vegetatiei.
Citit si: Fosforul – ce se intampla cand plantele nu au suficient Fosfor (2)
Daca vreti flori mari, atunci trebuie sa aplicati lucrarea de bobocit. Lucrarea consta in eliminarea bobocilor laterali si pastrarea pentru inflorire doar a celui principal. Bobocii trebuie eliminati cand sunt mici si operatiunea va repeta de mai multe ori, pe masura ce se formeaza noii boboci.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Cum se inmulteste Gaillardia, floarea cu petale in forma de aripi de fluturi
Lupinul: 80 de flori pe o tija, in acelasi timp
Mixandra – parfumata, colorata, in gradini si ghivece