O floare speciala, de culoare mango: Thunbergia gregorii

Thunbergia gregorii, numita si Vita cu trompete portocalii, este o planta anuala cataratoare care poate ajunge pana la 2,4 metri. Planta are tulpini volubile, se catara si imbraca frumos garduri si pergole. Daca nu are suport, poate creste si direct pe pamant, devenind taratoare.

Floarea are o culoare portocalie superba, la fel ca fructul de mango. Nu are insa celebra pata neagra din mijloc care i-a adus plantei denumirea populara de Suzana cu ochi negri (Thunbergia alata).

thunbergia gregorii

Ingrijirea florilor. Se inmulteste prin butasi de tulpina si prin seminte semanate in spatii inchise primavara. Plantele rasar in doua-trei saptamani de la semanat. Cand sunt suficient de mari, iar gradele mai multe in termometre, rasadurile se muta in gradina. Semintele pot fi semanate si direct in gradina atunci cand pericolul inghetului a trecut.

Cititi si Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)

Se dezvolta bine intr-un sol de la mediu acid, cu un pH de 6,1 pana la unul mediu alcalin cu un pH de 7,8.

Are nevoie de locuri insorite, dar trebuie ferita de curentii de aer. Temperatura ideala este de 22-24 grade, dar suporta cu succes si temperaturi mai mari.

Cititi si Cum se ingrijeste Magnolia in ghiveci

Thunbergia gregorii este considerata sinonima cu Thunbergia gibsonii, iar denumirea vine de la paleontologul si exproratorul John Walter Gregory.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum ingrijiti Sangele voinicului sau Lathyrus

Cum se ingrijeste si se inmulteste Glicina roz

Cum si cand se taie Mana Maicii Domnului

 


 

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.