O floare speciala, de culoare mango: Thunbergia gregorii

Thunbergia gregorii, numita si Vita cu trompete portocalii, este o planta anuala cataratoare care poate ajunge pana la 2,4 metri. Planta are tulpini volubile, se catara si imbraca frumos garduri si pergole. Daca nu are suport, poate creste si direct pe pamant, devenind taratoare.

Floarea are o culoare portocalie superba, la fel ca fructul de mango. Nu are insa celebra pata neagra din mijloc care i-a adus plantei denumirea populara de Suzana cu ochi negri (Thunbergia alata).

thunbergia gregorii

Ingrijirea florilor. Se inmulteste prin butasi de tulpina si prin seminte semanate in spatii inchise primavara. Plantele rasar in doua-trei saptamani de la semanat. Cand sunt suficient de mari, iar gradele mai multe in termometre, rasadurile se muta in gradina. Semintele pot fi semanate si direct in gradina atunci cand pericolul inghetului a trecut.

Se dezvolta bine intr-un sol de la mediu acid, cu un pH de 6,1 pana la unul mediu alcalin cu un pH de 7,8.

Are nevoie de locuri insorite, dar trebuie ferita de curentii de aer. Temperatura ideala este de 22-24 grade, dar suporta cu succes si temperaturi mai mari.

Thunbergia gregorii este considerata sinonima cu Thunbergia gibsonii, iar denumirea vine de la paleontologul si exproratorul John Walter Gregory.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum ingrijiti Sangele voinicului sau Lathyrus

Cum se ingrijeste si se inmulteste Glicina roz

Cum si cand se taie Mana Maicii Domnului

Cum schimbati culoarea Hortensiilor


 

 

Views All Time
Views All Time
688
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.