Nu-ma-uita, o floricica reconfortanta

Toata lumea a auzit de ea, de la un capat la altul al lumii. Nu-ma-uita (Myosotis) concureaza la notorietate cu trandafirul. Doar la notorietate, pentru ca in realitate este o floricica de gradina ce creste ca o tufa si coloreaza locurile mai putin insorite din gradini.

Ingrijirea florilor. Nu-ma-uita este o planta bianuala, erbacee cu crestere compacta, presarata cu flori gingase, delicate, dese si albastre. Se cunosc si soiuri cu florile colorate in alb si roz. In faza de boboc, florile sunt de cloare roz-liliachie, devenind albastre dupa completa lor inflorire. Inflorese din martie – aprilie pana in iunie.

myosotis

Desi este o planta putin pretentioasa, Myosotis prefera solurile fertile, usor calcaroase. Planta are nevoie de apa multa, dar care sa nu balteasca. Se simte bine in locurile semiumbrite.

Cititi si Magnolia chinezeasca (Soulangeana Rustica Rubra) – ingrijirea in 5 pasi

Myosotis se inmulteste prin seminte semanate in locuri adapostite in lunile iunie – iulie, pentru producerea de rasaduri. Plantele rasar in doua-trei saptamani de la semanatul semintelor. Repicatul rasadurilor se face la o luna de la rasarire. Plantarea rasadurilor in gradini se face in septembrie–octombrie, la distante de 10–15 cm. 

Cititi si Zorelele – ingrijirea si inmultirea celor mai cunoscute plante cataratoare

O legenda spune ca Dumnezeu a dat numele tuturor plantelor, uitand de una, care a strigat Nu-ma-uita! Iar Dumnezeu a zis ca acesta trebuie sa fie numele plantei.

V-ar putea interesa si:

Trei metode de a inmulti Sansevieria

Trandafirii copacel trebuie protejati bine de frig

Ce faceti cu tijele de Orhidee dupa inflorire

 

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

Fertilizarea la Hibiscus – cum si cu ce se realizeaza

 

Cum schimbati culoarea Hortensiilor

 

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.