Nu aruncati muscata daca i-au cazut frunzele! Cum se regenereaza – VIDEO

muscata au cazut frunzele

Nu aruncati muscata daca i-au cazut frunzele! Acelasi lucru va spuneam si aici legat de begonii – nu aruncati plantele daca au ramas golase. Se pot regenera. Fata de begonii, muscatele au insa alta modalitatea de a se umple din nou de frunze si flori. 

Tulpinile golase apar de obicei din doua cauze – lumina insuficienta sau lipsa apei. 

muscate cu lastari alungiti

In cazul in care lumina nu este indeajuns, lastarii se etioleaza, adica distanta dintre noduri devine mai mare decat ar trebui. In loc sa fie viguroase, ramurile sunt subtiri, lungi si cu doar cateva frunze in varf. 

A doua cauza care lasa muscatele fara frunze este lipsa apei. Cand planta sufera de sete, frunzele batrane se usuca si cad, iar apa si substantele ramase sunt translocate catre frunzele tinere din varf. 

Cititi si Ciupirea muscatelor – cand, cum si de ce se face

La fel de afectate ies muscatele si din iarna daca sunt tinute la caldura in loc sa stea in repaus in spatii reci: lastari cu internoduri mari si fara frunze. 

Problema se poate remedia intr-un singur fel pentru ca o data cazute, nu mai apar alte frunze in acelasi loc. Prin urmare, taierile sunt unica solutie pe care o avel la indemana. 

Nu va fie frica sa taiati muscata daca i-au cazut frunzele, sunt plante care au o capacitate mare de lastarire. Cel mai important stimulent pentru cresteri sanatoase este taierea. Martie e o perioada buna sa se faca aceste lucrari. Regula in lumea vegetala este ca de unde tai de acolo creste. Iar muscatele nu fac exceptie. Din locul unde taiati vor aparea noi lastari. 

Cititi si Cum stimulam inflorirea muscatelor

Taierea in cazul plantelor degarnisite se face la cativa centimetri de sol, avand grija insa sa avem suficiente noduri de unde sa porneasca lastarii noi. 

Important: nu lasati pamantul sa se usuce dupa ce faceti taierile, udati moderat, dar constant. Planta pierde si asa apa in urma taierilor, nu trebuie lasata sa se deshidrateze.  

V-ar putea interesa si Cum ingrijim iarna Zephyranthes sau Brandusa de camera

Lasati o pauza de cel putin 2 saptamani intre momentul in care ati facut taierile si momentul in care incepeti fertilizarile. E absolut necesara plantei in primul rand pentru a-si cicatriza ranile provocate de taieri, apoi pentru a-si relua functiile la parametri normali. 

VIDEO AICI

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.