Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii

Se intampla adesea ca muscatele sa infloreasca putin, la capatul unor lastari lungi si firavi. Ce e de facut cand avem muscate cu lastari lungi, din ce cauza s-a intamplat asa si cum evitam sa mai ajunga floarea in aceasta situatie vedem acum, pas cu pas.

  1. Prima cauza a alungirii lastarilor este lumina insuficienta. Muscata are nevoie de cel putin 6 ore de lumina pe zi. Daca nu are lumina suficienta sau nu este pusa langa o fereastra luminata, lastarii se alungesc, distanta dintre noduri devine mare si in loc sa avem o planta compacta vom avea una desirata si inestatica.

 

muscate cu lastari lungi

Ingrijirea florilor. Ca sa nu ajungeti in aceasta situatie tineti ghivecelel cu muscate intr-un loc unde sa beneficieze de cat mai multa lumina. Inflorirea este maxima atunci cand planta este asezata pe latura sudica a casei.

Cititi si Cum se inmulteste Spathuphyllum (Crinul pacii)

  1. Toamna tarziu muscatele trebuie aduse intr-un loc ferit de inghet pentru repausul din perioada sezonului rece. Locul de iernat poate fi o pivnita, un garaj sau un alt spatiu neincalzita dar unde temperatura nu coboara sub 5 grade.

muscate cu lastari alungiti

In functie de soi, pot ierna si in spatii luminoase cum ar fi balcoane inchise, dar cu conditia sa fie racoare. Daca nu ati respectat aceste cerinte si ati tinut planta la caldura pe perioada iernii, o sa aveti parte de acelasi raspuns din partea muscatei: lastari cu internoduri mari.

Cititi si Cum se separa puii de Bromelia si de ce 

  1. Tineti cont ca muscata are nevoie de ciupiri in faza de butas si taieri periodice pentru a-i fi formata coroana. In lipsa lor, planta nu se ramifica, va creste doar in sus si va face flori putine, pe lastari alungiti.

 

muscate cu lastari lungi

Ciupirea se face in faza de butas, pentru a asigura o ramificare de la baza. Se intampla ca lastarii sa creasca foarte mult in numai cateva luni. E momentul sa ii taiati la jumatate. Nu-i aruncati, puneti-i la inradacinat. Dupa taieri se vor forma noi ramificatii, iar planta va face si mai multe flori.

Cititi si VIDEO. Cum se inmulteste Hoya (Floarea de ceara)

Odata ce ati identificat de ce aveti muscate cu lastari lungi si inestetici, eliminati cauza. Mutati planta la lumina si faceti taieri. Nu va fie frica sa tundeti muscatele, ele au o capacitate mare de lastarire.

Cititi si  Artarul japonez rosu – copacul pitic cu frunzis spectaculos

Producatorii de flori fac tratamente foliare cu retardanti de crestere pentru ca planta sa aiba o forma compacta si sa infloreasca mai bogat.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

Cum se ingrijesc Anemonele blanda

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.