Muscata – legatura dintre lumina si numarul florilor

Muscata (Pelargonium) este o planta foarte pretentioasa in ceea ce priveste lumina. Are nevoie de spatii luminoase ca sa infloreasca si suporta bine chiar si soarele direct. Ingrijirea florilor. Este una dintre cele mai sensibile specii la termoperiodismul diurn. Temperatura optima pentru crestere si inflorire este de 18–20 grade ziua si 10–12 grade noaptea. Diferenta de temperatura zi – noapte are rolul de a contribui la o mai buna utilizare si conservare a substantelor pe care planta le-a asimilat pe perioada zilei, prin procesul de fotosinteza.

muscata

Germinatia semintelor si inradacinarea butasilor sunt mai rapide in conditii de zi lunga. Calitatea florilor este, de asemenea, superioara in conditii de zi lunga. In legatura directa cu intensitaea luminii pe care o primeste floarea este udarea. Pe perioada verii udarea se face astfel incat substratul sa se mentină permanent reavan.

Iarna, specialistii recomanda mentinerea plantelor la temperaturi mai scazute, de 5–10 grade, in spaţii mai mult sau mai putin luminate. Iarna, se uda rar, doar atat cat substratul sa nu se usuce total.

Substratul de cultura trebuie sa fie fertil, bogat in humus, cu pH neutru.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Cum se tunde corect Muscata curgatoare

Muscata regala – muscata cu cele mai mari flori

Muscata – flori multe sau flori mari?

Ce este perlitul si cum ajuta florile


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.