MOSPILAN – cum se foloseste, ce insecte combate

mospilan

Mospilan este un insecticid care face parte din grupa neonicotinoidelor. Sunt produse pentru care In Uniunea Europeana si implicit in Romania exista restrictii de folosire in aer liber pentru ca studiile au dovedit ca au efecte nocive asupra albinelor. Atetie deci cand faceti tratamentele in gradina, in casa sau sera nu sunt probleme. 

Mospilan este un insecticid sistemic de generatie noua cu efect de lunga durata si spectru larg de combatere. Insecticidele sistemice penetreaza tesutul plantei, oferind protectie pe durata mai lunga, neafectata de conditiile meteo, cu conditia ca ploaia sa nu cada imediat dupa tratament. 

Cititi si ACTARA – cum se foloseste, ce insecte combate

Insecticidul sistemic omoara toti daunatorii care rod, inteapa sau incearca sa suga sucul celular din tesutul plantei protejate. 

Ingrijirea florilor. Combate un spectru larg de insecte daunatoare printre care paduchele lanos, afide, tripsi californian, musculita alba de sera, gandacul de Colorado, omida fructelor, buha verzei, omida miniera, paduchele crizantemelor. 

Conform instructiunilor de utilizare, Mospilan 20 SG are o actiune rapida asupra tuturor stadiilor de dezvoltare ale insectelor (oua, larve, adulti). Efectul produsului dureaza 3 saptamani si nu este influentat de temperaturi ridicate. Pentru atingerea unei eficacitati maxime a tratamentului, va trebui sa respectati dozajul indicat pe ambalajul produsului. 

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca – cauze si remedii

In cazul in care ati facut tratament la plante care pot fi consumate, tineti seama de perioada de pauza. De la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca 3 zile la ardei si castraveti, 7 zile la cartof si varza, 14 zile la ceapa, mar si par.

Cititi si Azotul – ce rol are, cum ne dam seama de deficiente si supradoza

Concentratiile variaza in functie de daunator si de stadiul dezvoltarii lui. De exemplu pentru a combate musculita alba de sera plicul de 1,5 grame se dizolva in 6 litri de apa. Pentru afide acelasi plic se dizolva in 10 litri de apa, pentru paduchele lanos in 6 litri de apa. 

Cititi si Orhidee cu frunze ingalbenite – cauze si remedii

Daca insecticidul este folosit in mod repetat, mai mult de 2-3 tratamente pe sezon apare fenomenul de rezistenta al daunatorilor, tratamentul putand deveni inutil. De aceea e important sa alternati tratamentele.

TABEL CONCENTRATII

SURSA: AGRO-EXPERT

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.