Montbretia, spice de foc

Montbretia (Crocosmia) este o planta perena, de gradina, nepretentioasa. Este o planta iubitoare de soare, dar se descurca bine si in zonele semiumbrite. Infloreste frumos, din iulie pana in septembrie. Are frunze foarte lungi, subtiri si tulpini florale ramificate, cu 3 sau 5 spice florale; florile sunt rosii sau portocalii.

Ingrijirea florilor. Pentru ca nu rezista la temperaturi foarte scazute iarna, e bine ca tuberobulbii de Montbretia se fie scosi in fiecare toamna din pamant. In iernile blande, tuberobulbii de Monbretia pot ramane in pamant.

Pentru a le pastra calitatile, tuberobulbii trebuie depozitati in anumite conditii peste iarna. Inainte de introducerea in spatiile de pastrare tuberobulbii se separa de pamant si resturile vegetale. Apoi se lasa sa se zvante bine. Temperatura in locurile de depozitare trebuie sa fie moderata.

montbretia

Primavara, dupa ce s-a dezghetat solul, tuberobulbii se planteaza in gradina, o adancime de 8-12 cm.

Bulbii de Montbretia se inmultesc usor in pamant si in cativa ani vor crea o tufa.

Montbretia se mai inmulteste si prin seminte. Aceste plante vor inflori insa numai dupa trei ani. Semintele se seamana in martie, in rasadnite sau in ghivece, in pamant nisipos, la locuri calde. La sfarsitul primaverii se planteaza in gradina si se scot apoi toamna.

V-ar putea interesa si:

Lacramioarele – cum le ingrijiti si le inmultiti

Piciorul cocosului pentru gradini vesele

Branduse inflorite in decembrie. Se poate


 

 

Craitele Mr. Majestic, model nou creat de specialisti

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.