3 metode de a inmulti Anthurium

Anthurium este o planta deosebita, cu vegetatie continua. Este o specie foarte pretentioasa fata de temperatura. Solicita lumina difuza, umiditate ridicata si substraturi acide, foarte afanate, bine drenate, formate dintr-un amestec de turba, mranita bine descompusa si pamant de frunze semidescompuse.
Se inmulteste prin seminte, marcotaj si divizarea tufei.
anthurium

Ingrijirea florilor. Cel mai usor, Anthurium se inmulteste prin marcotaj terestru. Plantele mature se musuroiesc la baza. In decursul anului, planta formeaza radacini pe lastari, astfel incat in primavara urmatoare, acestia se desprind de planta mama si pot fi plantati individual.

Plantele mature se pot inmulti si prin divizarea tufei.

Cititi si Sapte pasi catre un Hibiscus San Remo perfect

Mai grea, dar mai prolifica este inmultirea prin seminte. Maturarea semintelor dureaza in jur de 10 luni. Ele au o perioada scurt in care pot germina, de doar cateva zile dupa ce sunt separate de pulpa fructului.

Cititi si Reguli de baza pentru ca Violeta sa infloreasca

Semintele de Anturium se pot semana impreună cu fructul sau separat. Prima metoda este mai usoara, dar exista riscul ca semintele sa putrezeasca odata cu pulpa fructului. De aceea se seamana fara a fi acoperite cu pamant si eventual tratate cu fungicide.

Daca semintele se seamana individual, ele se acopera cu un strat subtire de turba fibroasa. Ladita in care se seamana se tine la intuneric (se acopera cu o hartie de culoare inchisa), iar umiditatea se mentine foarte ridicata, 95%.

Cititi si Papirusul are nevoie de umiditate mare

Plantele rasar dupa 10 zile de la semanat, iar primele frunze adevarate apar dupa circa 3 luni. Pentru stimularea infloririi este recomandabil ca la sfarsitul verii plantele sa se treaca printr-un repaus relativ, cand se uda mai rar si nu se fertilizeaza.

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Mona Lisa, planta care seamana cu un ruj

Cum ingrijiti Nolina sau Piciorul elefantului

Cum se creste si se ingrijeste acasa Portocalul

 

Cum transplantati corect, astfel incat sa nu omorati plantele


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

  • Bună ziua! Daca am cumpărat un Anthurium și este înflorit bineînțeles, îl transplantam imediat sau așteptăm să treacă înflorirea?

    • Nu se transplanteaza o planta inflorita decat in situatii exceptionale. Asteptati sa se treaca florile si dupa transplantati doar daca vasul este prea mic si au iesit radacinile prin gaurile de scurgere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.