Medinilla – flori magnifice, care dureaza mult

Medinilla magnifica este o planta exotica, in mediul ei creste pe scoarta altor copaci, fiind o planta epifita. O putem creste si acasa la noi, dar trebuie sa ii asiguram conditiile necesare.

Florile de Medinilla sunt, asa cum spune si numele plantei, magnifice. Ele apar in varfurile ramurilor, sunt pendule si au aspect de ciorchine. Sunt roz, formate din 2-3 nivele de bractee si petale. Medinilla infloreste la sfarsitul primaverii si vara.

Puteti sa stimulati inflorirea folosind ingrasaminte cu raportul NPK in favoarea fosforului (P). Administrati o data la doua saptamani. Inlaturati florile ofilite pentru a stimula planta sa faca altele.

Cititi si Billbergia sau Lacrimile reginei, o planta exotica spectaculoasa

Ca planta de apartament, Medinilla poate sa atinga 1 metru inaltime. Creste destul de greu, se transplanteaza la 2 ani, nu e necesar ca in fiecare an sa ii schimbati substratul si ghiveciul.

Ingrijirea florilor. Plantati Medinilla intr-un substrat bine drenat, usor acid. Are nevoie de umiditate atat la nivelul solului cat si in aer. Frunzele trebuie pulverizate cu apa constant. Ghiveciul trebuie asezat pe un strat de pietricele peste care se toarna apa pana la fundul ghiveciului. Apa se evapora si ridica nivelul umiditatii.

Lumina este un factor esential pentru cresterea plantei. Plasati ghiveciul intr-un loc luminos, dar nu in plin soare pentru ca se vor arde frunzele.

Cititi si Ghid pas cu pas de cultivat Ghimbir acasa

Iarna, planta intra in repaus, o perioada absolut necesara pentru ca Medinilla sa se pregateasca pentru un nou sezon de inflorit. In aceasta perioada temperatura nu trebuie sa scada sub 16 grade pentru ca planta are de suferit. In perioada de repaus udarile se fac mai rar, lasand pamantul usor sa se usuce intre udari. Umiditatea atmosferica se scade si ea, dar nu de tot.

Medinilla se inmulteste prin butasi, primavara. Plantati butasii intr-un amestec de nisip si turba. E nevoie sa ii tratati anterior cu stimulent de inradacinare de la fitofarmacie. Acoperiti cu o folie transparenta si asezati vasul intr-un loc semiumbrit, la 24-26 de grade. Cu cat ii veti asigura butasului un mediu mai apropiat celui din care provine – adica umiditate si caldura mare- cu atat sansele ca el sa formeze radacini sunt mai mari.

sursa foto: pinterest.com, flickr.com

V-ar putea interesa si:

Muscata cu frunze in trei culori: Mrs Pollock

Feriga Ursula’s Red, cea mai frumoasa din lume

Palmierul Hawaiian – tropical, rar si foarte frumos

 


 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.