Margareta iubeste locurile insorite

Margareta (Leucanthemum vulgare) este o floare de camp usor de ingrijit care va inveseli gradina. Alegeti un loc insorit din gradina pentru aceasta floare.
Speciile mai inalte, care pot atinge chiar un metru inaltime, se planteaza mai in spate. In privinta solului, plantati florile intr-un substrat usor drenabil. In ceea ce priveste udarea, Margareta are nevoie de cantitati moderate de apa.
Ingrijirea florilor. Solul nu trebuie sa se usuce niciodata in totalitate, insa nici un sol mereu umed nu e tolerat. Cel mai bine este sa udati in fiecare zi in perioadele caniculare, dimineata sau seara, niciodata la amiaza pentru ca riscati sa omorati planta.
Margaretele se inmultesc prin divizarea tufei sau drajoni si mai rar prin seminte.
Diviziunile de plante alcatuite din minim 5–6 lastari cu radacinile aferente se planteaza direct in gradina, la distanţele de 30–50 cm. In cazul drajonilor inmultirea este mai dificila. Drajonii se plantează mai intai pe brazde in pepiniera, intr-un sol nisipos, unde se ingrijesc un sezon de vegetatie inainte de a fi plantati la locul definitiv.
Semintele se pun in aprilie – iunie, in rasadnite. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este 18 grade. Plantele rasar in doua – trei saptamani de la semanat. Dupa aproximativ o luna rasadurile trebuie replicate. Margareta se planteaza in gradina cand pericolul de inghet a trecut, iar temperaura aerului ajunge la 14-15 grade.
Margareta are nevoie de nutrienti pentru a inflori frumos. Fertlizati in perioada cand se formeaza bobocii cu un ingrasamant special pentru flori de gradina, cu o concentratie mai mare de fosfor (P) si potasiu (K).
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Cum se creste Frezia in gradini
Tufele de Phlox atrag fluturii