Mandevilla sau Dipladenia – pregatirea de iarna si iernarea

Dipladenia sau Mandevilla este o planta tropicala si nu poate ierna decat in interior, chiar daca vara si la inceputul toamnei a stat afara. Mandevilla nu rezista la mai putin de 10 grade. De aceea, cand afara temperatura incepe sa scada si ajunge la 15 grade mutati planta in casa. 

Pentru ca este o liana si este greu de manevrat, taiati-o pana la o lungime convenabila.

Ingrijirea florilor. Mandevilla poate ierna in stare activa sau in strare de repaus. Daca vreti sa o mentineti in vegetatie, asezati ghiveciul unde are lumina puternica de la soare si mentineti temperatura normala din camera, in jur de 20-22 de grade. Udati in fiecare saptamana. In aceste conditii planta nu va inflori, dar va creste frumos. Puteti sa ii mai taiati lastarii care apar daca va incomodeaza.

Daca lumina din incapere nu este destul de puternica e mai bine sa bagati planta in stare de repaus. Taiati-o la 10 cm. Daca nu o faceti, oricum frunzele vor ingalbeni. Asezati ghiveciul intr-o camera luminoasa, dar cu temperaturi de 12-15 grade. Udati putin atat cat sa nu se usuce de tot pamantul din ghiveci.

Primavara, cand planta da primele semne ca iese din starea de repaus, multati-o intr-o camera cu temperatura mai ridicata si reluati udarea regulata si incepeti si fertilizarea.

Nu scoateti Mandevilla afara pe terasa sau in curte pana cand temperatura nu ajunge la nivelul celei din casa. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a muta planta intr-un ghiveci mai mare si sa ii puneti un amestec proaspat de pamant.

 

V-ar putea interesa si:

Cum inmultiti Cyclamen sau Violeta de Alpi

Crusta alba pe pamantul din ghiveci – cauze si remedii

Cum ingrijiti Hocus Pocus, trandafirii grena cu galben

 

Cum se ingrijeste si inmulteste Dipladenia sau Mandevilla


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.